Meteo

Avís taronja per màximes de 37 graus

L'onada de calor s'allargarà almenys fins dilluns

Avís taronja per màximes de 37 grausMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de meteorologia alerta de l'arribada d'una nova onada de calor que deixarà valors màxims d'entre 36 i 37 graus i activa un avís taronja al centre i sud del país que s'allargarà, almenys, fins dilluns. Al nord lestemperaturesquedaran una mica "més frenades" i no es preveu registrar valors d'onada de calor. Meteomanté l'avís groc en aquesta zona. Protecció Civil activa una prealerta i recorda que cal evitar les sortides a les hores centrals del dia, beure aigua amb freqüència i parar atenció a grans i petits.

La previsió és que els termòmetres se situïn avui fins als 34 graus, mentre que durant el cap de setmana s'espera que acabin de pujar fins als 37 graus. La massa càlida se centrarà a sobre del Principat diumenge, quan tindrem el dia més càlid de la setmana. L'executiu concreta que a fons de vall es preveu que es pugui estar per sobre dels 30 graus durant 9 hores, i les mínimes estaran properes als 20 graus, sobretot diumenge i dilluns.

Els bombers recorden al butlletí d'aquestmatí que es manté l'alt perill d'incendi a la zona sud i centre del país, tot i que alerten que amb l'arribada d'aquesta onada de calor el perill podria pujar al llarg del cap de setmana.

El servei de Meteo informa que a partir de la tarda del dilluns les temperatures podrien començar a baixar, amb el creixement de núvols que "poden ser amenaçadors". La previsió és que a partir del dimarts arribi un canvi en el temps, amb dies més ennuvolats i alguns xàfecs al llarg de la setmana vinent.

tracking