Quatre ingressats per covid i 35 casos actius

El brot d'El Cedre afecta ja a 18 persones

La planta covid de l'hospital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El contagi de covid manté ingressades quatre persones al centre hospitalari, totes elles a habitacions de planta, segons ha informat la titular de Presidència, Conxita Marsol, que avui ha exercit de Portaveu del Govern després de la reunió del consell de ministres. Marsol ha indicat que hi ha 35 casos actius amb el virus entre els quals hi ha 18 persones afectades pel brot detectat al centre sociosanitari d'El Cedre, dels quals 13 són residents i 5 són professionals del geriàtric. Dos dels padrins d'El Cedre són dos dels malalts amb el virus internats a l'hospital.

Conxita Marsol ha remarcat que el brot "preocupa i es fa el seguiment però no alarma" i s'espera que sigui una situació "puntual i que en pocs dies remeti". La ministra ha destacat que "no s'ha previst fer cap reforç de mesures" de restricció pel coronavirus i que els centres sociosanitaris tenen els seus protocols per actuar quan hi ha contagis de covid.

Les dades sanitàries dels afectats pel virus indiquen que no tenen la nova variant que Marsol ha recordat que es considera "que és més contagiosa però més lleu" i ha assenyalat que tots els positius tenen variants ja conegudes. I ha incidit que malgrat no totes les persones que tinguin covid ho comuniquen al sistema sanitari no hi ha un increment dels casos ja que se sabria pel resultat de les analítiques que es fan de les aigües residuals.

tracking