finances

El Govern reclama l'aval dels crèdits tous a unes 70 empreses

L’executiu porta a Batllia els morosos i entra al concurs de creditors en cas de fallida

El Govern va avalar crèdits tous per 152 milions.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per ajudar les empreses a superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia, el Govern va avalar uns 150 dels anomenats crèdits tous, per un valor de 152 milions d’euros. Algunes de les empreses que van sol·licitar aquesta mesura ja han retornat els diners. En concret, el Govern ha pogut cobrar fins ara 46 milions d’euros. D’altra banda, amb les empreses que no han complert l’obligació de pagament, el banc ha executat l’aval i l’executiu ha hagut de pagar fins ara 3,2 milions. Per als que resten pendents hi ha diferents categories. Aquelles empreses que van decidir convertir el crèdit tou en un préstec per tenir més temps per pagar-lo i que, ara, es troben en aquest procés –en total són 96 milions d’euros i tenen entre un i set anys per pagar–, i les que no l’han retornat ni tampoc l’han prestamitzat.

En aquest darrer cas també hi ha dues tipologies diferents, les empreses que han fet fallida i les que no. En el primer cas, el Govern s’afegeix al concurs de creditors com qualsevol altre implicat (la CASS, els treballadors, els proveïdors...), mentre que en el segon, l’executiu ha decidit portar les empreses a la Batllia. En total, hi ha una setantena d’avals dins d’aquesta categoria “d’imports relativament petits”, segons va indicar el ministre de Finances, Ramon Lladós, ja que les empreses més grans són les que han fet fallida.

Amb aquesta acció, l’executiu confia de poder recuperar els diners prestats. “Amb les empreses que han fet fallida, com les de transports de viatgers, nosaltres anem com tots els altres creditors”, va detallar el ministre, mentre que “a les que no han fet fallida hem començat a portar-les a la Batllia”. “Esperem durant els propers mesos començar a recuperar alguns d’aquests avals”, va indicar Lladós.

En tot cas, el ministre va informar que en les properes setmanes la llista d’empreses que no han retornat els crèdits tous s’anirà actualitzant i que faran els passos necessaris per reclamar el deute judicialment.

CRÈDITS TOUS

-Ajuda amb la covid

El Govern va decidir fer d’avalador amb els crèdits tous per ajudar les empreses a superar la crisi de la covid.

-Impagaments

L’executiu reclama els impagaments a través de la Batllia a les empreses que no han fet fallida i va al concurs de creditors de les que han tancat.

tracking