La nova regulació crearà 42 apartaments de cinc estrelles

L’AEAT es mostra satisfeta amb els canvis introduïts al reglament, que facilitarà arribar al mínim de punts per obtenir la categoria

Habitatges d'ús turístic.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT) considera que la modificació del Reglament dels habitatges d’ús turístic suposarà la creació d’uns 42 nous habitatges de cinc estrelles. La normativa aprovada suposa la introducció de nous ítems amb l’objectiu de facilitar que els apartaments puguin arribar als 325 punts que es necessiten per entrar dins d’aquesta categoria.

De fet, va ser la mateixa associació la que va demanar els canvis a l’executiu, motiu pel qual l’entitat està satisfeta amb els nous requisits establerts com, per exemple, un televisor a totes les habitacions, una planxa per al cabell, dos tipus de coixins diferents o dos espais per guardar esquís o bicicletes.

Aquests nous elements que ara es fixen poden suposar una cinquantena de punts, amb la qual cosa és més fàcil tenir els punts mínims per formar part de la categoria.

L’entitat calcula que s’han perdut unes 75 llicències turístiques amb les compravendes. D’aquesta xifra, més d’una quarantena d’allotjaments podran operar ara amb cinc estrelles, l’única categoria que no està afectada per la moratòria. “Un requisit per obtenir punts és l’aire condicionat, però és molt costós, i per això vam demanar que es fixessin altres ítems més fàcils d’assolir”, va indicar el president de l’AEAT, Àlex Ruiz, que considera que s’oferirà més comoditat als clients i, d’aquesta manera, es pot incrementar el preu dels apartaments.

tracking