Xifra rècord amb més de 1.400 isards registrats pels banders

La comissió de seguiment es reuneix per aprovar els plans de caça de l’animal

La reunió entre la comissió de seguiment de la caça.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 1.409 isards han visitat el territori el darrer any, la xifra més alta mai registrada. La població d’aquesta espècie va en augment, afavorida pel nombre de cabrits detectats enguany, que es troba en lleugera disminució, segons les dades obtingudes dels recomptes que s’han fet sobre el terreny. Així, mentre que el 2022 es van comptar 327 cabrits per una població de 1.300 isards, aquest any la xifra és de 307.

Aquestes dades es van presentar ahir després de la reunió entre la comissió de seguiment de la caça, presidida pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, per a l’aprovació dels plans de caça de l’isard del 2023. L’acord fixa en 220 el total de captures permeses pel pla de caça de l’isard en ter­reny cinegètic comú i de 38 isards en el vedat de caça d’Enclar. La setmana, en què es permet l’aplicació del pla de caça de l’isard d’enguany, se celebrarà del 10 al 17 de setembre. El nombre total de captures previstes per a aquest període té en compte la població d’isards en ter­reny cinegètic comú i en els vedats de caça de Xixerella, Sorteny i Ransol, que és d’un total de 1.101, superior als isards computats l’any anterior (1.007), i també té en compte l’índex de creixement. D’aquesta manera, i d’acord amb la normativa, s’ha establert que el nombre total de captures permeses que es podran fer durant la Setmana de l’isard és d’un exemplar per cada colla d’un mínim de tres caçadors. Enguany s’hi han inscrit un total de 658 caçadors, 33 més que l’any passat. En la reunió de la comissió es va acordar el manteniment del punt de control cèntric amb l’objectiu de facilitar al caçador el control de la peça capturada, tot i conservar l’obligació de comunicar la captura al cos de banders.

Vedat d'Enclar

Amb referència al vedat de caça d’Enclar, s’han comptat 308 exemplars. La població del vedat ha augmentat respecte a l’any anterior, amb 293 animals. La comissió de caça va aprovar el pla de caça d’aquest vedat amb un total de 36 selectives i dues de trofeu mascle, que representa un índex de captura del 12,34%.

tracking