SDP demana que no es faci l'heliport a Pal per l'impacte al bosc

Govern afirma que caldrà talar 2,5 hectàrees per fer l’equipament

Simulació del futur heliport.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’excap de llista de Progressistes-SDP per la Massana, Michel Moliné, ha presentat un escrit d’al·legacions contra l’heliport de la Caubella, a Pal, en nom del comitè local de la formació per demanar al comú que desestimi la infraestructura.

Moliné assegura que “el projecte no és viable pel fort impacte ambiental que generarà” perquè ocuparà 110.000 metres quadrats de bosc “amb una superfície principal de 24.000 metres quadrats, que resultarà afectada pels treballs de tala i desbrossada” i pels moviments de terra necessaris per estabilitzar el terreny i fer la plataforma de l’equipament.

En resposta a les al·legacions de SDP, ahir el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu, Guillem Casal, va afirmar que, per construir l’heliport, caldrà talar i desbrossar 2,5 hectàrees de bosc. El ministre va puntualitzar, a més, que aquesta xifra equival al 0,5% del bosc de què forma part la zona afectada pels treballs.

D’altra banda, el polític de SDP reclama que es faci un nou inventari florístic “al juny, que és quan les planten rebroten”, ja que assegura que el que s’ha tingut en compte per avaluar l’impacte de l’heliport es va fer el desembre del 2022, en un època en què, “segons el parer dels tècnics, moltes de les plantes estan seques o ja no són visibles”, recull l’escrit.

tracking