Els hotelers clamen contra els perjudicis per la falta de mà d'obra

Lamenten que tot i que l’ocupació és bona les mancances afecten el servei

Turistes al passeig del Riu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El juliol s’ha tancat amb una ocupació hotelera del 65,75%, superior en dos punts a la de l’any passat i la xifra més alta des del 2015. Però la bona notícia s’ha vist alterada per les dificultats del sector per cobrir els llocs de treball. La Unió Hotelera va reiterar ahir que el problema té l’origen en el fet de no haver pogut replicar el sistema de l’any passat, quan van poder contractar els temporers de l’hivern a l’estiu. En canvi s’han trobat amb un contingent d’estiu tardà (es va aprovar a mitjan juny) i tampoc l’ampliació que recollia el BOPA ahir –amb mig miler d’autoritzacions més– serà una solució en aquest moment de la temporada.

“No diem que no hagi anat bé [la quota de temporada], però no amb el temps adequat per fer les coses”, va apuntar ahir el president de la Unió Hotelera (UHA), Jordi París. El màxim responsable de l’entitat va indicar que hi ha uns quants restaurants associats a l’entitat que no han pogut obrir per falta de treballadors i que la problemàtica en alguns establiments hotelers és que no es poden oferir tots els serveis, perquè els falta personal per fer-ho i “això perjudica la qualitat”, va lamentar París, que va insistir que “la xifra d’ocupació és bona, les previsions del mes d’agost també són correctes, ara mateix estaríem tres punts per sobre, però no hi ha la mà d’obra suficient per poder atendre la demanda”.

El president de la Unió Hotelera entén que la planificació sobre la quota de treballadors es va veure alterada pel procés electoral i va indicar que el que demanen al nou executiu és que “corregeixi aquesta situació”, tenint en compte que “el mercat laboral ha canviat”, i també que el turisme està cada cop més desestacionalitzat i que la necessitat de mà d’obra va en consonància.

Les dades

La setmana de major afluència del juliol ha estat la darrera, amb un 74,09% d’ocupació mitjana i un 83,41% durant el cap de setmana. París va admetre l’efecte de l’espectacle del Cirque du Soleil en les dades i per això va advocar per la continuïtat o bé perquè es busqui una alternativa que tingui una capacitat equivalent d’atracció.

tracking