crisi de l'habitatge

L'oposició demana al Govern mantenir l'esperit d'acollida

Concòrdia, el PS i Andorra Endavant critiquen les declaracions d’Espot i Marsol

Membres de Concòrdia i del PS al Consell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups de l’oposició consideren que les declaracions del cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra Conxita Marsol sobre l’habitatge i els treballadors són “desafortunades”, i demanen “un debat de fons” per “definir quin model de país volem”. Concòrdia, el PS i Andorra Endavant coincideixen a defensar que Andorra sempre ha estat un país d’acollida i que s’ha de garantir que les persones que venen a treballar puguin viure-hi dignament. Remarquen que la construcció no para de créixer, però que els projectes no estan destinats a la classe treballadora, sinó a habitatges de luxe o per a l’especulació.

En concret, des de Concòrdia Cerni Escalé deixa clar que s’ha de fer una reflexió i accions “valentes” sobre el model de construcció, que a més han d’anar acompanyades d’un debat sobre “la qualitat de vida i la cohesió social”. En aquest sentit, va apuntar que mesures com el canvi en els requisits per al reagrupament tampoc són bones per a la cohesió social. En aquesta línia, Escalé va sentenciar que “cada persona que ha de marxar d’Andorra representa una tragèdia que no ens podem permetre”. El líder de la nova formació va avançar que treballen en una modificació de la Llei del sòl i de la d’inversió estrangera per millorar la situació i que s’oposen, com també ho fan el PS i Andorra Endavant, a la descongelació dels lloguers.

La presidenta del grup del PS, Judith Salazar, va ser contundent en considerar que “estem fent un país per a rics però sense treballadors que els puguin oferir serveis”. Així, va carregar contra el Govern per ser “incapaç de preveure la situació” i el va acusar de tenir “miopia política”. “Ens estem carregant l’esperit acollidor que el país ha tingut sempre”, va opinar, tot afegint que “només volem que vingui gent per treballar però no té cap benefici com a contrapartida més enllà del salari, que ja no és atractiu”. Per això, Salazar va apuntar que “hem de definir el model de país que volem, un en què la gent només ve a treballar i després la fem fora no és el nostre”. La socialdemòcrata també va afegir que “ens repeteixen que el creixement és finit i no podem absorbir tanta gent, però resulta que per a l’especulació si que tenim espai”. “No viu de peus a terra”, va retreure Salazar al Govern.

Des d’Andorra Endavant, Carine Montaner va qualificar les declaracions d’Espot de “desafortunades”, i va considerar que “el Govern ha de trobar la solució perquè els andorrans han de quedar-se al seu país i que els treballadors puguin viure al país on treballen”.

tracking