Més exigències pels habitatges turístics de cinc estrelles

Es creen criteris com ara tenir un espai específic per guardar els esquís o bicicletes

Jordi Torres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquesta tarda en Consell de Ministres, a proposta del ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres la modificació del reglament de funcionament del registre d'habitatge d'ús turístic i d'empreses de gestió d'habitatge d'ús turístic i del reglament regulador de la classificació d'habitatges d'ús turístic. Amb aquesta modificació s'afegeixen més ítems perquè els habitatges d'ús turístic tant els apartaments com els estudis puguin obtenir la classificació de cinc estrelles. L'objectiu és alinear els criteris de la categorització amb l'evolució que han experimentat darrerament els habitatges d'ús turístic i també amb les necessitats dels clients que pernocten en aquests tipus d'allotjament oferint un ventall més ampli de prestacions. Aquests canvis s'han formulat tenint en compte els plantejaments i els comentaris del sector.

Així doncssi fins ara es necessitava un total de 300 punts del conjunt de demandes que es requerien perobtenirles cinc estrelles amb els canvis ascendiran a un total de 325 punts. Justament, amb l'increment dels ítems, es passa de 357 a 407 punts disponibles (+50) pelshabitatges d'ús turístic que aspiren a tenir una classificació.

Concretament, es creen criteris com ara tenir un espai específic per guardar els esquís o bicicletes; disposar de planxa de cabell a la cambra de bany; tenirescalfatovalloleselèctric al bany; disponibilitat de carta de coixins amb mínim dues opcions; oferir robot de cuina; tenir batedora elèctrica, sandvitxera elèctrica i espremedor elèctric; i posar a disposició dels clients un lot de benvinguda amb llet, biscotes o galetes, infusions i cafè, oli, vinagre i sal.

Actualment,hi ha 37 habitatges d'ús turístic classificats amb la categoria de 5 estrelles. Tots ells disposaran d'un termini d'un any, a partir de l'entrada en vigor d'aquest decret, per adaptar-s'hi.

tracking