L'etiqueta ambiental pels vehicles es retarda un mes

La seva entrada en vigor serà el proper 11 de setembre

Talls de carretera Multiesport Festival Ironman

Talls de carretera Multiesport Festival IronmanFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El reglament del sistema nacional d'etiquetatge energètic i d'emissions de vehicles entra en vigor elproper 11de setembre, tal com ha confirmat avui el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal.

En un primer moment es va preveure que es pogués posar en funcionament a partir del 31 de juliol, però per causes de logística no podrà ser fins a la segona setmana de setembre, segons ha assegurat Casal.

L'objectiu és posar en marxa el sistema nacional d'etiquetatge com a mecanisme per assegurar el control de la classificació dels vehicles des del punt de vistamedi ambiental. Això es farà a través del distintiu ambiental, un adhesiu pels vehicles motoritzats que identifica i classifica d'acord amb la normativa d'emissions. El distintiu aportarà informació sobre l'eficiència i les emissions dels vehicles, com ara el tipus de vehicle, la classificació Euro i el combustible que utilitza. Alhora, incorporarà també un codi QR per centralitzar informació complementària com la cilindrada o a l'any de fabricació

Per als vehicles nous el distintiu s'expedirà juntament amb la matrícula i la resta de vehicles aniran incorporant l'adhesiu a mesura que passin la Inspecció Tècnica de Vehicles.

Economia circular

El Govern ha atorgat ajudes en el marc de la segona convocatòria d’ajuts amb un pressupost total de 150.000 euros.Els beneficiaris han estat per una part, AGREDA, pel projecte de posada en marxa de l’Observatori d’Innovació i Economia Circular per tal de contribuir mitjançant l’aportació de coneixement a la transició general del país cap a l’economia circular, i d’altra banda, el projecte de LSR SLU, per la incorporació de la línia de tractament d’equips elèctrics rebutjats que contenen gas SF6. Els ajusts per als dos projectes ascendeixen a un total de 39.000 euros.

tracking