rEPORTATGE

Adeu a l'ocellet blau

El tradicional logo de twitter ha estat substituït per la lletra X. El canvi ha indignat alguns usuaris, incloent la comunitat de tuiters andorrans.

Altres marques d'Elon Musk tenen la lletra X.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mític ocellet blau de Twitter ha dit adeu per sempre i ha estat substituït per una X que ningú més que Elon Musk, propietari des de l’octubre del 2022, sembla saber què significa. El canvi ha indignat els usuaris. “Trobaré a faltar l’ocellet, el nou logo de Twitter és hor­rible”, expressen alguns tuiters, i l’opinió de la comunitat de tuiters andorrans no va desencaminada.

“Entenc que el canvi forma part d’una estratègia global per reorientar i rendibilitzar el que ha estat fins ara Twitter”, explica Noemí Rodríguez, @glopdeblauet a Twitter. Però tot i entendre-ho, assegura que li agradava més la idea de l’ocell i de les piulades, així com l’antic disseny. Marisol Fuentes (@marisolfperez) comparteix la mateixa opinió. “No m’agrada gens. És un logo molt estrany que tampoc acabo de trobar quina relació té amb Twitter”, apunta. Ara bé, també hi ha per a qui aquesta substitució és quelcom insignificant. “Tant me fa que el logo sigui un ocellet o una lletra. El que sí que m’afectaria és que hi hagués altres canvis”, opina Roser Carol (@carol_roser).

Des que Elon Musk es va convertir en el nou propietari de Twitter, la xarxa ha patit diversos canvis. El de logo, la limitació de contingut que es pot consumir al dia (fins a 1.000 tuits per als usuaris corrents i fins a 10.000 per a aquells subscrits a Twitter Blue), l’eliminació de la insígnia de verificació, que ara s’ha de comprar... Les tres tuiteres del país coincideixen que les modificacions responen a un canvi estratègic per limitar els usuaris i convertir Twitter en una xarxa més rendible econòmicament.

Elon Musk sempre ha tingut estima a la lletra X. Diversos dels seus projectes porten el grafema inserit a les seves marques: X.com; Space.X, el model X de Tesla i, ara, Twitter. El nou logo continuaria tenint el tradicional ocellet, però de manera més minimalista. Si es fa un esforç, en el nou logo es pot desxifrar un ocell amb les ales obertes.

tracking