projectes del ministeri de territori

L'obra de Roureda de Sansa, licitada a final de setembre

Ferré afirma que la prioritat actual del ministeri és la rehabilitació dels blocs adquirits per fer pisos dedicats al lloguer assequible

El bloc adquirit a Roureda de Sansa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El Govern va adquirir edificis i ens toca posar fil a l’agulla i fer les reformes per treure’ls al més aviat possible al mercat perquè els tingui la gent que els necessita”, va assenyalar el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, sobre les prioritats de la seva cartera. En declaracions al Diari, i després d’haver visitat el bloc adquirit al carrer Roureda de Sansa de la capital –el primer que es va escripturar– amb l’arquitecte encarregat de fer el projecte, el ministre va indicar que “segurament a final de setembre ja tindrem el projecte acabat i traurem el concurs perquè les empreses constructores s’hi presentin. És un projecte que vull activar al més ràpid possible”.

Aquesta també ha de ser la legislatura dels dos vials, el de la Massana i el de Sant Julià de Lòria. Sobre el primer, va indicar que durant aquest any s’ha de licitar el primer tram, que és el de la Serra de l’Honor, juntament amb el comú. Quant a la continuació de la desviació laurediana, va assegurar que “treballarem per tirar-lo endavant”. Ferré va destacar que és un projecte necessari per descongestionar l’entrada sud del país i per resoldre “el hàndicap que té el poble de Sant Julià per les cues que tenen els caps de setmana o quan hi ha ponts”. Altres projectes viaris menors seran la continuació de l’eixamplament de la carretera de Canillo, a la zona de la Traba; la voravia d’Erts a Arinsal; o l’arranjament d’un revolt de la carretera que porta fins a l’estació de Pal que es considera poc segur. També s’acabarà d’eixamplar un darrer tram de la carretera fins al Serrat. Ferré es va mostrar convençut que durant els quatre anys de legislatura es podran culminar els projectes.

tracking