El Govern haurà d'indemnitzar el propietari d'un cotxe per una torrentada

El Govern haurà de pagar 994,93 euros a l’afectat pels danys que va patir el vehicle a causa de l’esllavissada a la carretera de Bixessarri

La zona de la carretera de Beixalís afectada pels aiguats del juny del 2021.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern haurà d’indemnitzar el propietari d’un vehicle afectat per la torrentada a la carretera de Bixessarri del 14 de juny del 2021. Una sentència del Tribunal Superior fixa en 994,93 euros la compensació, un import més baix que el que havia calculat inicialment la Batllia i que ascendia a 3.539 euros. El cas va arribar al Superior després que l’executiu formulés recurs a la resolució de primera instància, defensant que “la causa del sinistre era totalment aliena i imprevisible”, que es tractava d’un episodi “fortuït” i que no hi havia responsabilitat de l’administració en les conseqüències d’aquest. Malgrat rebaixar la indemnització i, per tant, estimar parcialment el recurs del Govern, el Superior sí que manté la responsabilitat de l’executiu en l’incident.

La sentència es refereix als informes elaborats després del sinistre que van apuntar que la causa havia estat que un tub de drenatge de la carretera s’havia taponat a causa de la terra i les pedres arrossegades per la torrentada. I afegeix que, de fet, després del temporal es van construir proteccions per tal d’evitar que futures esllavissades tornessin a obstruir aquesta canonada. La sentència indica que “la possibilitat que es produís aquest arrossegament de sediments no era imprevisible, tenint en compte l’orografia de la zona, de forts pendents, i els materials que la formen”.

La resolució cita, a més, la sentència de la Batllia en el sentit de recordar jurisprudència del Superior relativa a danys produïts per fortes pluges a Sant Julià el 2020 i que van descartar que es tractés d’un cas de força major.

No obstant això, sí que es rebaixa la indemnització perquè la sentència indica que el perjudicat va presentar un pressupost en què s’inclouen partides que “no s’han assumit per no ser necessàries”. Per això, estima el recurs del Govern que al·legava que el demandant havia acreditat únicament una factura de 994,93 euros, que és la que l’executiu li haurà d’abonar en base a l’incompliment per part de l’administració del deure del manteniment dels serveis públics.

tracking