rEPORTATGE

Dues hores a Immigració

L’edifici de l’obac aplega cada dia desenes de persones que hi fan cua per renovar els permisos de treball o per obtenir-ne un per a l’estiu.

Persones esperant al Servei d'Immigració.Lucía Quesada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cues a Immigració semblen ser ja quelcom habitual, no importa que sigui hivern o estiu. La temporada d’hivern, entre l’octubre i el novembre, va ser l’època en què es van enregistrar les hores d’espera més exagerades. Tanmateix, la temporada d’estiu no es queda enrere. “He estat esperant dues hores que m’atenguessin i em consta que he tingut sort”, explicava la Maria, de 32 anys. Ve de Catalunya a treballar com a cambrera a un restaurant del país durant l’estiu i els seus coneguts que han vingut amb ella a treballar han hagut d’esperar bastant més. “Com ja sabia de les cues, he vingut a primera hora”, deia.

En Gabriel, de 27 anys, és una altra de les persones que espera des de primera hora del matí a la porta del Servei d’Immigració. En el seu cas, treballa al Principat com a pintor des de fa un any i ha de renovar el permís de treball i residència. Un cop el tingui, li caducarà en dos anys. Explicava que va trigar a ser atès també al voltant de dues hores, com la Maria, i assegurava que quan va haver de demanar el permís de treball el primer cop va ser igual. “Seria estrany no trobar-se cues a Immigració. Visc per la zona i sempre n’hi ha”, denunciava.

500 Permisos més

La temporada d’estiu ha estat aquesta setmana un tema recurrent. A banda de les cues a l’edifici de l’Obac, el Govern va aprovar dimecres al Consell de Ministres una ampliació de la quota especial d’estiu per al sector hoteler i la restauració. L’increment és de 500 autoritzacions, de les quals 450 corresponen a permisos d’immigració temporal i 50 a permisos de treball temporal fronterer.

Tot i ser una bona notícia per als hotels i restaurants, ja que tindran més mà d’obra, els temporers que venen es troben de cara amb el problema de l’habitatge. “He aconseguit treball com a cambrer. Ara falta que m’acceptin els papers i trobar un pis, que pel que m’han dit és complicat”, lamentava l’Adrián, de 38 anys.

tracking