EL POSICIONAMENT FINAL SERÀ DE LA NOVA EXECUTIVA

Pintat deixa el pacte d'estat de la UE sense informar el seu partit

L’assessora del lauredià comunica a Riba que no hi ha consens entre les dues parts

El Govern i els partits polítics en la darrera reunió del pacte d'estat.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assessora de Josep Pintat a les reunions sobre el pacte d’estat per la UE ha enviat aquesta setmana una carta al Govern informant-los que no veuen motius per seguir dins de l’acord. La decisió, però, s’ha pres sense consensuar-la amb la resta de membres d’UL, segons van indicar ahir fonts del partit. En el document enviat s’argumenta que no hi ha consens entre les dues parts, ja que ni ells estan d’acord amb el posicionament del Govern, ni l’executiu ha acceptat les seves esmenes a l’esborrany del pacte d’estat.

En concret, Pintat i la seva assessora, Maria Àngels Tarrés, van demanar al cap de Govern que l’executiu informi sense posicionar-se ni a favor ni en contra de l’acord d’associació amb la UE. Espot, però, va respondre que això no era possible i que havien de defensar el sí en el referèndum. El secretari d’Estat per a les relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, va intentar aleshores, de manera bilateral i paral·lela a les reunions del pacte d’estat, arribar a una entesa, però l’intent no va funcionar. És en aquest context que Tarrés va enviar la carta indicant que no hi ha motius per seguir negociant l’esborrany, especialment quan encara no coneixen quin posicionament tindrà Concòrdia, ni si Andorra Endavant assistirà a les reunions tot i haver manifestat que no signaran l’acord.

El posicionament final, però, pot canviar. I és que fonts d’UL van assegurar ahir que ells no sabien res de la carta i que la decisió sobre si continuen dins del pacte d’estat la prendrà la nova executiva, que es va escollir ahir a la nit. De fet, van indicar que tot apunta que el partit voldrà seguir dins i que la nova executiva decidirà qui assisteix a les reunions.

JOSEP MAJORAL ÉS EL NOU PRESIDENT D'UNIÓ LAUREDIANA

Josep Majoral és el nou president d’Unió Laurediana. Així es va decidir ahir en l’assemblea que va celebrar el partit i que va servir per renovar tots els noms de l’executiva. En el càrrec de vicepresidenta l’acompanyarà Rosa Giné. Ivan Duran ocuparà el càrrec de tresorer, Oliver Alís serà el portaveu i Eli Capdevila liderarà la secretaria. Finalment, com a vocals se sumen a l’executiva Agustí Marfany, Pere Ache, Marc Pintat, Jordi Blanco, Nausica Clasca i Agnès Ferrer.

tracking