Enquesta política postelectoral

Espot és el polític que mereix més confiança

Un 62% dels enquestats per l'AR+I ja havia decidit el vot abans de la campanya

Presentació dels resultats de l'enquesta política postelectoral de l'AR+IJ.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, és el polític del país que li mereix més confiança als ciutadans, amb un 27,2% del total de persones enquestades. Així ho reflecteix l'enquesta postelectoral realitzada pel grup de sociologia d'Andorra Recerca + Innovació. Després d'Espot, se situa el líder de Concòrdia, Cerni Escalé (7,8%), Carine Montaner (5,9%), Pere López (2,5%) i Conxita Marsol (1,1%). Espot és també el més esmentat quan es pregunta pel candidat més convincent durant la campanya electoral, amb un 48,8%, seguit de Cerni Escaler (22,4%), Carine Montaner (7,4%) i Pere López (2,8%).

D'altra banda, un 62,4% dels enquestats afirma que ja tenia decidit el vot abans de la campanya, mentre que un 32,1% afirma que la campanya li va fer acabar de decidir per quin partit votaria. En aquest sentit,Concòrdiaés el partit que més es va beneficiar de la campanya, ja que un 50,2% d'enquestats afirma que aquesta va ser la que livaimpulsar a votar per aquest partit.

Demòcrates és el partit que aixeca més simpatia o es considera més proper, amb un 24,2%, un percentatge que era del 19,7% en l'enquesta preelectoral. En segona la posició estàConcòrdia, amb el 19,1% quan abans només ho va manifestar un 5,9%, i en tercera el PS, amb el 12%, percentatge idèntic al que va obtenir abans dels comicis. Andorra Endavant és el partit que veuen amb més simpatia el 6,8% dels enquestats, quan abans l'esmentaven el 6,6%,

tracking