Cinc-cents permisos de treball més per a hotels i restaurants

L’ampliació obeeix al fet que les 600 autoritzacions estivals inicials s’estan esgotant

El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa d'ahir.SFGA / J. A, VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir una ampliació de la quota especial d’estiu per al sector hoteler i la restauració. La decisió, segons va explicar el ministre portaveu, Guillem Casal, després del Consell de Ministres, obeeix al fet que s’estan exhaurint progressivament les 600 autoritzacions previstes en un principi. “Els permisos inicials estan a punt d’esgotar-se i, per això, el Govern s’ha volgut avançar”, va subratllar Casal. D’aquesta manera, s’ha volgut ser previsors i incrementar el nombre de temporers que es podran contractar durant l’estiu, per tal de no comprometre el funcionament de les empreses d’aquest sector. En concret, segons el decret aprovat a proposta de la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, l’increment és de 500 autoritzacions, de les quals 450 corresponen a permisos d’immigració temporal i 50 a permisos de treball temporal fronterer.

D’aquesta manera, se supera ja la quota especial de l’any passat, que hotelers i restauradors han demanat de nou enguany, tenint en compte el bon resultat que va suposar. I és que, el passat exercici es van atorgar un total de 1.721 permisos en total, 1.146 dels quals van ser a persones que ja havien treballat l’hivern anterior, mentre que altres 575 van ser per a temporers que venien al país per primera vegada.

El mateix Govern reconeixia també ahir el bon funcionament d’aquesta nova tipologia de permisos temporals durant l’any passat, el que ha portat a la seva consolidació amb una nova quota similar enguany i, ara, la seva posterior ampliació.

L’objectiu, segons va ressaltar Casal, és que estigui garantida l’activitat de les empreses durant l’estiu, i en aquest sentit va recordar el consens assolit per la patronal, els sindicats i el Govern en el primer Consell Econòmic i Social (CES) de la legislatura, celebrat fa dues setmanes, perquè s’apliqués de nou enguany aquesta mesura. I és que tots els interlocutors d’aquest organisme van coincidir en la necessitat d’anticipar-se a les necessitats de treballadors per establir la quantitat de permisos de residència i treball temporal que caldria atorgar enguany.

Representants de l’hoteleria i la restauració s’han queixat en els últims dies per la manca de mà d’obra que pateixen alguns establiments del sector, el que els hauria obligat a tancar alguns serveis que ofereixen habitualment als clients.

+

Cartera digital

El Govern continua desplegant la transformació digital amb la licitació de la cartera digital, que permetrà disposar d’una aplicació digital.

Cooperació

El Govern va aprovar ahir diverses contribucions voluntàries en favor d’organismes i institucions internacionals per un total de 249.800 euros.

Nou pla d’estudis

L’executiu va aprovar el nou pla d’estudis de Bàtxelor en Administració d’empreses segons el nou model de l’UdA basat en competències.

POSSIBLES DISFUNSIONS EN LA TAXA TURÍSTICA

El Govern està estudiant si s’han produït “disfuncions internes” que expliquin la menor recaptació del previst que s’ha assolit amb la taxa turística. I és que es va preveure que entrarien 12 milions per aquest concepte a les arques públiques; xifra que està molt lluny de la que s’ha acabat ingressant, segons manifestacions del ministre de Turisme, Jordi Torres. Una vegada verificat que tot ha funcionat correctament pel que fa al mateix executiu, es mirarà si les liquidacions han estat ben fetes pels establiments del sector turístic, per comprovar que hagin actuat tal com està estipulat. “D’aquesta manera es veurà d’on ve la disfunció”, va manifestar el ministre portaveu, Guillem Casal.

tracking