Moody's valora positivament les institucions andorranes

El ràting en Baa2 destaca les oportunitats de negoci que pot comportar l'Acord d'associació

Guillem Casal, en la roda de premsa després del Consell de MinistresSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal ha comparegut a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres anunciant que l'agència d'avaluació Moody's ha publicat fa una estona el ràting d'Andorra que l'ha qualificat de Baa2/A-1 amb perspectiva estable. Casal ha comunicat que l'informe Moody's ha valorat positivament la solidesa de les institucions andorranes, posant en relleu la integració més gran d'Andorra amb el marc internacional. A més ha considerat que l'acord amb la Unió Europea, podrà crear noves oportunitats de negoci.

L'informe preveu que l'economia andorrana continuarà creixent, de forma més moderada, el 2023 i el 2024 i que la inflació es desaccelerà de cara al 2024 i 2025 i s'estabilitzarà al 2026. L'avaluador ha subratllat que després de la contracció de l'economia durant la primera fase de la pandèmia, aquesta es va recuperar amb força els dos últims anys, registrant un creixement en termes de PIB real superiors al 8%, arribant a superar els nivells prepandèmia del 2019.

La valoració és exactament la mateixa que de l'any passat i va amb consonància a les diverses agències de ràting que avaluen el país. Casal ha declarat que "pel que fa a la inflació també serà continguda els anys vinents, la de cara al 2024 amb un IPC que es preveu de moment al 4,2%".

D'altra banda, Moody's ha posat en relleu positivament que el Principat té una taxa d'atur molt baixa i una taxa d'ocupació elevada. A més, ha destacat que el Pla de Transformació Digital del Govern 2020-2025, que té com a objectiu digitalitzar l'Administració Pública i simplificar el procés d'obertura d'empreses, podria atreure mà d'obra a Andorra. L'informe ha valorat positivament la solidesa del marc fiscal, destacant els set anys de superàvit fiscal abans de la pandèmia i de la recuperació de les finances públiques després de l'impacte de la Covid-19. L'agència, d'altra banda, ha destacat la participació d'Andorra al Fons Monetari Internacional la qual cosa permet al Principat enfortir la seva capacitat institucional i millorar la seva transparència.

tracking