El TC desestima un nou recurs d'empara dels Cierco

La família antiga accionista del BPA demana 12,8 milions d'euros per danys i perjudicis

Els germans Higini i Ramon Cierco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d'empara de la representació processal d'Higini i RamonCiercoper la demanda presentada per la famíliaPallàs, antiga accionista de Banca Privada d'Andorra. ElsPallàsvan presentar una demanda d'acció individual de responsabilitat contra elsex-màximsaccionistes deBPAper valor de 12,8 milions d'euros pel rescabalament dels danys i perjudicis derivats de la "gestió negligent" de l'entitat bancaria BPA.

La representació processal delsCiercova demanar suspendre les actuacions fins a la resolució del procés civil instat per laBPA, igualment contra elsCiercoi altres persones relacionades, on s'exercitava l'acció social de responsabilitat per un import de 479 milions d'euros. Els recurrents argumenten que ambdues demandes tenen la mateixa fonamentació i consideren que el que diferenciava l'acció social de la individual era la legitimació activa, ja que"el dany, la legitimació passiva, la responsabilitat i elrescabalamenteconòmic són els mateixos". ElsCiercoasseguren que se'ls ha vulnerat el dret a la jurisdicció i se'lsha discriminat"pel cognom que porten". Així, afegeixen que la família demanant es va constituir en acusacióparticulari acció civil en la causa passada i "quan vaformularl'acció civil va renunciar a la qualitat d'acció civil en plet penal".

Per la seva banda, la representació de la família afirma que no s'ha produït cap discriminació per raó dels cognoms ni per altres motius i assegura que la fonamentació de les demandes és diferent. Tanmateix, consideren que no ha existit cap canvi de jurisprudència "sinó que de l'anàlisi de dues accionsdiferents fonamentsdiferents ha comportat dues respostes diferents".

Els magistrats han decidit tombar l'aute dels Cierco, considerant que no s'han vulnerat els drets a la jurisdicció, a la defensa i a obtenir una decisió fonamentada en dret a la igualtat i la seguretat jurídica i haurà de fer-se càrrec de les costes judicials.

tracking