El testaferro de la trama que va saquejar PDVSA va moure 1.144 milions de dòlars a BPA

L'empresari va gestionar 11 comptes opacs a l'entitat bancària

Antiga seu de BPA.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Luis Mariano Rodríguez és l'empresari veneçolà de 58 anys que amb Inverdt Asesores de Negocios és el centre de la trama que va aconseguir buidar 1.800 milions d'euros de l'estatal Petroleos de Venezuela (PDVSA). Segons revela 'El País', s'embutxacava un 10% de comissió per facilitar aconseguir algunes de les adjudicacions de la petroliera.

Segons el rotatiu espanyol, l'empresa va disposar d'11 comptes opacs a BPA que li van permetre amagar els seus beneficis il·lícits entre el 2007 i el 2015. Un xifra gens menyspreable: 1.114 milions de dòlars. La informació es basa en la investigació de la Uifand, que considera que Rodríguez era el testaferro de Diego Salazar -cosí de l'exministre chavista d'Energia, antic president de PDVSA i exambaixador a l'ONU, Rafael Ramírez-. Rodríguez va camuflar la identitat d'aquest personatge a través d'una desena de societats instrumentals panamenyes.

L'empresari va veure un bon lloc Andorra per guardar el seu botí, ja que encara era vigent el secret bancari. El testaferro tenia altres socis que també van fer ingressos a BPA.

tracking