El fiscal arxiva la denúncia per la mort dels padrins d'El Cedre

El ministeri públic no veu que s'hagi produït cap tipus de negligència

El centre sociosanitari El Cedre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia ha arxivat la denúncia que van presentar dos familiars que havien perdut els seus avis d'El Cedre a causa de la covid-19 i que acusaven la residència, i en especial a la seva responsable, de no haver actuat correctament. Segons els seus arguments, la mala praxi que va tenir la coordinadora del centre, Mercè Escrig, va fer que els interns no rebessin l'atenció adequada i el motiu de l'elevada mortalitat es va traduir en 47 defuncions.

Un dels denunciants afirma que es va obligar els professionals a continuar treballant tot i presentar símptomes de la covid, canviant de planta fins i tot havent estat en contacte amb padrins infectats i assegura que els professionals d'El Cedre van utilitzar bosses d'escombraries com a EPI a falta de material per protegir-se. Una pràctica que, presumptament, es va arribar a repetir fins a tres dies, provocant que quan es van quedar sense bosses les rentessin per reutilitzar-les. Tanmateix, afegeix que compta amb el testimoni de diversos infermers i infermeres del centre que afirmen que durant els primers dies de la pandèmia la directora va decidir guardar "sotaclau" al seu despatx mascaretes i guants i va marxar del país per visitar als seus pares. A més, hauria dit als treballadors que no portessin les mascaretes perquè "era una exageració i no calia espantar els padrins".

Els denunciants també posen en comparació que en altres residències no es van produir els mateixos casos de manera que aSalitanomés van morir cinc interns, mentre que a Sant Vicenç d'Enclari Clara Rabassa no es va produir cap òbit. La denúncia es limita fins al moment en què es van adoptar les mesures dictades pel ministeri de Salut per controlar la pandèmia a dins la residència i es va fer el canvi de coordinadora.

tracking