arrestos des del mes de gener

Divuit detinguts per falsificar documents per a Immigració

L’augment del nombre de quotes ha derivat en més delictes

El Servei d'Immigració.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha arrestat 18 persones des del gener per presentar documentació falsificada o alterada per obtenir el permís de residència i treball al Principat, dues de les quals són de la setmana passada. Tots els casos han estat detectats en la revisió que el personal d’Immigració i els agents del grup d’Estrangeria fan dels expedients dels immigrants que sol·liciten l’autorització per viure al país, i els detinguts han estat acusats d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic.

El cos de seguretat ha informat que les falsificacions més habituals són les dels certificats d’experiència laboral, les de vida laboral, que és l’equivalent als punts de la CASS, i les de les postil·les o segells que acrediten que la documentació ha estat expedida i segellada per les autoritats al país d’origen. La normativa exigeix acreditar tenir experiència laboral en el sector per al lloc de feina que se sol·licita, que va en funció de si es vol accedir a un permís de temporada, que ha de ser de dos anys per a l’hoteleria i la restauració, o de quota general.

La policia remarca que s’ha produït un increment d’aquests delictes en els dos últims anys i que està vinculat amb l’augment del nombre de quotes d’Immigració que ha comportat una pujada de la quantitat de permisos de residència que es demanen. I el tercer factor que al·leguen des del cos és que s’ha fet formació específica al personal d’Immigració i als policies que revisen la documentació, i això està permetent detectar els certificats que són falsos o en els que s’ha alterat parcialment el contingut.

Els dos casos notificats la setmana passada eren d’una dona de 36 anys arrestada dimarts per haver falsificat el certificat d’experiència laboral, i el segon arrest és el d’un home de 38 anys controlat dijous al matí també per falsificar el certificat per acreditar l’experiència laboral. La policia ha recordat que la falsificació és un delicte i que l’infractor s’enfronta a l’expulsió i a no poder optar a un nou permís.

tracking