Jutjada per incomplir diverses vegades l'ordre d'expulsió

El Ministeri Fiscal demana dos mesos d’arrest domiciliari i quatre anys d’expulsió per un delicte de desobediència greu a l’autoritat

La sala del Tribunal de Corts.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí a una dona de 38 anys per incomplir l’ordre d’expulsió del Principat i el Ministeri Fiscal demana que se l’imposin quatre anys més d’expulsió i dos mesos d’arrest domiciliari per un delicte de desobediència greu a l’autoritat. L’acusada va venir a viure a Andorra el 2019 i va obtenir un permís temporal de residència i treball des del setembre de 2019 fins al juny de 2020. Un cop se li va caducar el permís, les autoritats li van notificar que tenía vuit dies naturals per abandonar el país o regularitzar la situació davant d’immigració. No ho va fer, i la policia la va trobar diversos cops vivint de forma irregular al país.

El3 de junyde 2021, ja sense permís de residència, la policia va identificar-la en un control i li va imposar una ordre d’expulsió durant dos anys. L’endemà, la dona va accedir al Principat per contraure matrimoni amb un ciutadà andorrà, saltant-se de nou l’ordre. “No pensava que era tan greu”, ha assegurat la processada durant la vista, i ha afegit que no coneixia ningú a Espanya i no tenia on quedar-se a dormir. Per això va continuar vivint a Andorra. El 28 d’octubre de 2021, la policia va rebre una sol·licitud de reagrupament al servei d’Immigració de part d’aquesta dona. Els agents que han comparegut aquest matí en objecte de testimoni, van detectar que la dona estava expulsada del Principat i van anar a buscar-la per detenir-la.

La defensa de l’acusada coincideix amb la fiscalia que la dona ha comès un delicte menor de desobediència greu i continuada a l’autoritat. Tanmateix, ha afirmat que creu excessiva la pena de dos mesos d’arrest domiciliari i ha proposat que sigui només un. La dona actualment viu a La Seu d’Urgell.

tracking