Un dels edificis de lloguer social es destinarà al 'coliving'

El Consell aprova el crèdit extraordinari de 28,3 milions per adquirir i rehabilitar edificis

Torres, Espot, Baró i Marsol, ahir al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General va aprovar ahir a la tarda el crèdit extraordinari de 28,3 milions d’euros que es destinaran a la compra i rehabilitació d’edificis per posar al mercat habitatges a preu assequible. La proposta de la ministra Conxita Marsol va rebre l’aval de tots els grups parlamentaris, si bé no va estar exempta de les crítiques de l’oposició, especialment de Concòrdia i el PS. Tots dos grups van retreure a l’executiu la falta de planificació i li van demanar més previsió en les actuacions públiques. De la intervenció de la consellera socialdemòcrata Susanna Vela també es va poder desprendre que un dels edificis que es destinaran al coliving. En concret, es tracta d’un bloc que hi ha al coll d’Ordino i que, segons Marsol, “pot ser una bona oportunitat per provar aquest model de manera immediata”. “Hi ha moltes persones que viuen soles i unes 1.600 llars que hi destinen més del 40% del seu salari”, va afegir.

La ministra va remarcar que la problemàtica de l’habitatge “és una de les més importants que té el país”, i en aquest sentit va indicar que “no és casualitat que el primer consell ordinari que se celebra sigui per votar aquest crèdit extraordinari”. Marsol, que va mantenir un discurs conciliador i buscant el suport de tota la cambra parlamentaria, va explicar que els 28,3 milions, juntament amb la partida ja utilitzada la legislatura passada de 19 milions per la compra i el lloguer de nou edificis amb el mateix propòsit, serviran per posar al mercat prop de 300 pisos a preu assequible, dels quals espera que un centenar siguin ja una realitat el primer semestre de l’any vinent.

Les crítiques de l’oposició, protagonitzades sobretot per Concòrdia i el PS, es van centrar a lamentar que les mesures arribin tard. En concret, Vela va recalcar que les accions fetes fins ara són “insuficients” i fruit “d’una política precipitada”. “És una evidència que el problema s’ha agreujat en els darrers quatre anys”, va afirmar. Per part de Concòrdia, el conseller general Pol Bartolomé va lamentar que les accions arribin tard i en un moment infla­cionista. Bartolomé també va proposar que els pressupostos incorporin una partida fixa per habitatge cada any per tal de dur a terme polítiques en aquesta matèria que permetin fer “inversions graduals”.

PROCÉS

Compra i rehabilitació

El Consell General aprova un crèdit extraordinari de 28 milions d’euros que, juntament amb els 19 milions aportats la legislatura passada, permetran tirar endavant la compra i rehabilitació de diversos edificis per posar habitatge a preu assequible al mercat.

300 pisos al mercat

Les accions han de servir per posar al mercat 300 pisos de lloguer a preu assequible, dels quals un centenar ja haurien de veure la llum el primer semestre de l’any vinent.

Crítiques

Concòrdia i el PS van ser els dos grups més crítics amb el Govern. Tot i que el crèdit es va aprovar per unanimitat, els dos grups de l’oposició van qualificar les mesures “d’insuficients” i van criticar la falta de planificació.

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol.

tracking