Educació regula l'atenció a l'escola dels alumnes amb diabetis

El pati del centre d'educació francesa de Sant Julià tindrà nou paviment i un cobert

Escola andorrana de Santa Coloma.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui el Decret d'aprovació del Reglamentrelatiual programa d'atenció en l'àmbit escolardelsinfants amb diabetis mellitus tipus 1. D'aquesta manera, es regula per primer cop aAndorral'atenció als alumnes amb una malaltia crònica que requereixen un seguiment adequat per evitar l'aparició de complicacions en l'edat adulta.

Elpropòsitdel reglament és descriure el marc d'atenció per als alumnes amb DM1 a l'escola i articular els rols i les responsabilitats dels progenitors i tutors de l'escola, del personal del menjador escolar, dels professionals de la salut i d'altres persones en qui els progenitors o tutors deleguin l'atenció. L'objectiudel Reglament és aconseguir l'accés equitatiu dels alumnes amb DM1 a totes les activitats escolars en un entorn segur i donar suport a la seva autonomia en funció de l'edat,tenint en compte, les situacions que poden requerir diferents nivells d'atenció.

Innovació educativa

Elconsell de ministresha aprovat avui la revisió de dotze delsprogrameseducatius que s'ofereixen a Formació Professional, a l'Escola Andorrana i a Formació Andorrana. L'objectiu és adaptar i actualitzar els diversosprogramesd'acord ambles pràctiques d'innovacióeducativadel moment. Pel que fa a la Formació Professional s'ha revisat el pla antic del secretariat multilingüe, creant un nou programa de batxillerat professional tècnic de suport a la gestió administrativa, adaptant-lo al model del sistema educatiu andorrà. Pel que fa a l'Escola Andorrana, s'han millorat els programes educatius devàriesassignaturesde segona ensenyança i batxillerat. I, finalment, s'ha revisat el programa de llengua catalana de segona ensenyança que s'imparteix a Formació Andorrana per adaptar-lo a la normativa vigent.

Nou pati a Sant Julià

El Govern licitarà els treballs per renovar de forma integral el pati de l'escola francesa de Sant Julià de Lòria. L’objectiu és solucionar els problemes de l’estat del paviment i alhora construir un cobert per resguardar els infants del sol.

Nou pla d'estudis

El consell de ministres ha aprovat avui la creació del títol estatal de bàtxelor en ciència política de la Universitas Europaea IMF, que té una durada de tres anys, dividits en sis semestres, i s’imparteix de manera virtual. Es pot cursar en català, castellà o anglès, acreditant un nivell B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües de la llengua vehicular escollida.

tracking