Caldrà visat per anar als Estats Units si s'ha viatjat a Cuba

El requisit afecta aquelles persones que hagin visitat l’illa a partir del 2021

Consolat dels Estats Units a Barcelona.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Estats Units (EUA) han fixat nous requisits per entrar al país per a les persones que hagin visitat Cuba a partir del 12 de gener del 2021. Així ho va afirmar l’administració Biden amb relació a la polèmica llista de països que donen suport al terrorisme.

L’ambaixada i el consolat dels EUA a Espanya i Andorra han publicat un avís alertant que els andorrans que hagin viatjat al país caribeny des d’aquesta data “no compleixen els requisits per entrar als Estats Units sota el programa d’exempció de visat” en aplicació d’una mesura que va entrar en vigor ahir.

Les restriccions s’implementen perquè el 12 de gener del 2021 el secretari d’Estat nord-americà d’aquell moment va incloure Cuba “a la llista d’estats que donen suport al terrorisme”, atès que les autoritats americanes creuen que el país dona suport i està relacionat amb activitats terroristes. Aquesta llista, en la qual figuren tots els països que no tenen amenaça d’immigració il·legal, ha sigut mantinguda després de l’arribada a la Casa Blanca de Joe Biden.

Aquesta nova política suposa que aquests viatgers del país caribeny no poden gaudir de l’autorització electrònica de viatge ESTA, que determina si es compleixen els requisits per entrar al país. Per tant, han de demanar “un visat de no immigrant a qualsevol ambaixada o consolat dels EUA”. Les autoritats nord-americanes remarquen que “no està prohibit” per als viatgers afectats per aquesta restricció entrar al país, però sí que han de sol·licitar prèviament el visat. Afegeixen, a més, que queda anul·lada l’autorització ESTA per a les persones que ja la tenien però que hagin anat a Cuba. En el cas de necessitar un desplaçament “de manera urgent per negocis, tractaments mèdics o causes humanitàries”, poden sol·licitar una cita d’emergència per a l’entrevista a l’ambaixada o consolat per obtenir el visat.

Permís ESTA

El programa d’exempció de visat permetia als andorrans l’entrada i sortida lliure dels Estats Units amb una agenda turística, empresarial o no laboral amb un màxim de 90 dies sense necessitat d’obtenir el visat de visitant. El permís s’obtenia amb l’autorització a través del sistema electrònic d’autorització de viatge (ESTA).

tracking