mobilitat

Pla de xoc per evitar el col·lapse circulatori la temporada d'estiu

El dispositiu s’activarà els dies de màxima afluència d’estiu i des de la rotonda del Km 0

El carril de la dreta, en sentit sud, passarà a ser doble a partir d'avui.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Mobilitat habilitarà durant l’estiu diversos dispositius especials de trànsit per tal de facilitar la fluïdesa de vehicles i minimitzar el risc de cues. Els dispositius s’allargaran des d’avui fins al 10 de setembre i un d’ells, previst per a dies de màxima afluència, és muntar un doble carril, en sentit sud, des de la rotonda del Km 0 fins a la frontera amb Espanya. El director d’Energia i Transports, Carles Miquel, va especificar ahir que Mobilitat es coordinarà amb la policia d’Andorra, la policia nacional espanyola, la guàrdia civil i els mossos d’esquadra per aplicar l’obertura del doble carril també a la duana.

Un altre dels dispositius de trànsit per a l’estiu és muntar un doble carril en sentit nord a l’avinguda Francesc Cairat, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Aquest està previst per a tots els dissabtes compresos entre avui i el 10 de setembre, però el director d’Energia i Transports va aclarir que es podrà aplicar altres dies durant aquest període “si les necessitats ho requereixen”. Així mateix, Miquel va manifestar que més enllà d’aquests dos dispositius, Mobilitat i les autoritats romandran atentes per si cal activar alguna mesura puntual.

Els dispositius han estat coordinats conjuntament amb la policia, els agents de trànsit i les forces d’ordre dels estats veïns. No hi ha cap mesura que afecti la frontera amb Franca, ja que el director d’Energia i Transports va assegurar que l’entrada de vehicles en aquest punt “és més esglaonada” que no pas a la frontera amb Espanya, “i no s’esperen retencions”.

MÉS VEHICLES QUE EL 2022

Pel que fa a la previsió d’entrada de vehicles per a l’estiu, Miquel va indicar que de cara al juliol es preveu que accedeixin al Principat uns 400.000, 250.000 per la frontera espanyola i 150.000 vehicles per la frontera francesa. Per tant, es traduiria en 14.000 vehicles per dia. Per a l’agost s’estima l’entrada de 460.000 vehicles, 285.000 per la frontera espanyola i 175.000 per la frontera francesa. És a dir, 15.000 vehicles per dia. Tot plegat és un 5% de les entrades registrades l’estiu passat.

ELS HOTELS INAUGUREN A PARTIR D'AQUEST CAP DE SETMANA LA TEMPORADA D'ESTIU

El sector hoteler es prepara per a l’alta afluència de turistes durant els mesos de juliol i agost. Segons han informat alguns al Diari, han tingut un tancament positiu del segon trimestre d’enguany i, ara per ara, encaren l’estiu d’una manera optimista. L’encarregat d’un hotel de la capital va confirmar que els mesos de primavera han seguit la línia similar a la del darrer any, amb una ocupació del 70% al 80%. I espera una previsió de fins al 90% d’ocupació durant els pròxims dos mesos. La recepcionista d’un altre hotel també va mostrar optimisme, atès que els mesos de primavera han sigut “normals, com els de l’any passat”, i ja consta fins a un 50% de reserves per als propers mesos, una xifra que no acostuma a enregistrar en aquestes dates. L’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic va explicar al Diari que els mesos de maig i juny han sigut “habituals, com els anys anteriors”, pel que fa als apartaments turístics. El president, Àlex Ruiz, va informar que s’espera de la temporada estival una previsió “similar o major a la de l’any passat”, amb una ocupació del 80% al 95%. La parròquia amb més recepció turística que es preveu és Canillo, segons el diagnòstic que va fer el president d’acord amb els anys anteriors, mentre que al Pas s’espera l’ocupació més baixa.

tracking