39A EDICIÓ DEL CERTAMEN ESCALDENC

El Festival de jazz arrenca amb Michel Portal

S’oferiran fins a una desena d’espectacles amb artistes provinents d’arreu del món

El Festival de Jazz arrenca amb Michel PortalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany va inaugurar ahir a la nit la 39a edició del Festival internacional de jazz, el qual té un 75% de les entrades venudes. L’actuació encarregada d’obrir els dies de jazz va ser la de Michel Portal, que va presentar el seu darrer treball discogràfic, MP85, a la sala del Prat del Roure. La cònsol major, Rosa Gili, va confirmar que la proposta d’enguany ha anat de la mà d’Andorra Turisme per facilitar la venda de bitllets i, segons va confirmar, espera “un retorn bo” i no descarta arribar al 100% de les entrades venudes.

L’edició d’enguany, que seguirà fins al 6 de juliol, inclou quatre concerts de pagament, que se celebraran a la sala del Prat del Roure, i una desena d’actuacions més a l’aire lliure, concretament a la plaça Coprínceps i al parc de la Mola. La cartera d’artistes inclou músics, vocalistes i instrumentistes “de gran renom internacional” i “de qualitat”, va declarar la cònsol. Alguns dels que en formaran part són el guitarrista Al Di Meola, el duo format per Andrea Motis & Marco Mezquida, el trio de l’Eliane Elias o el quartet format per Laura Simó, Ignasi Terraza, Horacio Fumero i David Xirgu, que interpretaran un homenatge a Tete Montoliu, padrí del festival.

Gili va explicar que el festival “vol destacar per la varietat en la procedència dels artistes”, i la iniciativa inclou músics “de proximitat, però també estrangers”, com ara americans o brasilers.

El festival també oferirà mòduls de masterclass de jazz impartides pels mateixos artistes al vestíbul de la sala del Prat del Roure. Les classes comptaran amb el suport de professors i estudiants de música i seran accessibles per a tothom.

Segons va explicar Gili, el jazz simbolitza “la pau mundial i la solidaritat”, i va mostrar interès per fer arribar el festival a un públic més ampli. Per ella, no limitar el gènere del jazz a oients d’edat avançada és trencar estereotips, per tant, va afegir, cal reforçar-lo com un dels festivals referents en el jazz.

El comú no preveu aturar el festival durant els anys vinents i tractarà de mantenir viva la proposta per continuar amb el fil d’èxit que està acumulant. “Està sent un èxit aquesta represa i s’espera una gran expectació i participació”, va assegurar Gili.

La cònsol no descarta, a més, no limitar el festival a una dimensió parroquial i poder fer un esdeveniment nacional “per fer país”. Va obrir una proposta de col·laborar amb altres comuns en edicions posteriors i fer del Festival de jazz una atracció nacional: “Hem de treballar tots de la mà per tenir una oferta interessant i variada.”

MICHEL PORTAL DONA INICI AL CERTAMEN

Escaldes-Engordany. Michel Portal, durant la seva actuació a l’escenari del Prat del Roure, va donar inici al Festival internacional del jazz. S’allargarà fins al 6 de juliol i oferirà actuacions gratuïtes a la plaça Coprínceps i al parc de la Mola.

El Festival de Jazz arrenca amb Michel Portal.

tracking