justícia

Demanda contra una batlle per no gaudir del règim de visites a la filla

El pare considera que ha estat perjudicat i que ha perdut el contacte amb la noia

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home ha presentat una demanda contra la batlle Sònia Tumi per dictar una sentència de règim de visites que la mare no ha complert, fent que el pare en vuit anys no veiés la filla, i posteriorment no disposada a donar les respostes judicials demanades. El demanant vol una modificació del règim de visites i una indemnització de 18.000 euros pels perjudicis causats en el marc de la sentència, dictada el 13 de juny passat.

Fa tres anys el demandant va presentar una querella contra la seva ex per l’incompliment reiterat del règim de visites amb la filla establert en una sentència datada el 2015 per la batlle Tumi, així com unes lesions que “m’havia causat la querellada en data de desembre del 2019 quan vaig desplaçar-me al seu domicili amb la intenció de voler exercir el règim de visites amb la meva filla”. Els diversos intents d’apel·lació no van resultar satisfactoris.

En la demanda s’afirma que malgrat que porta molts anys interessant davant el servei de policia i les jurisdiccions andorranes exigint el compliment de la sentència del 2015, “la batlle Tumi no em tutela judicialment en el meu dret fonamental a la jurisdicció a obtenir una sentència sobre el fons i em nega de facto el compliment efectiu de la esmentada sentència”.

El pare reivindica que “no he pogut gaudir dels necessaris contactes paternofilials amb la meva filla des de fa anys malgrat les diferents accions legals”, i assenyala que “la senyora Tumi amb la seva resolució judicial m’ha privat d’aquest regim de visites”.

En la querella, que va ser entrada a tràmit ahir, el demandant es queixa que tot i els esforços que ha fet, no ha pogut gaudir dels contactes paternofilials amb la seva filla. Per això lamenta que tot i que ara hi hagués un gir radical, no se’l compensaria d’aquesta situació que pateix des del 2016, excepte si li atorga la guàrdia i custòdia de la menor, “tenint en compte que ha estat la mare la principal responsable d’aquesta situació”. L’home va acudir a la instància penal, però aquesta el va retornar a la jurisdicció civil, novament a la batlle Tumi, a qui acusa “d’haver-me privat d’aquest règim de visites”.

Reclama a la batlle una indemnització de 18.000 euros pels perjudicis causats i que s’anul·li un aute que va ser contrari a la persona que presenta la demanda.

tracking