justícia

El Superior rebaixa a cinc mesos la pena ferma imposada a David Claverol

El TS absol l’expresident de la Fundació Privada Tutelar del delicte d’administració deslleial

Claverol no ha entrat a presó gràcies a l'indult acordat pels coprínceps.arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior (TS) ha condemnat a 30 mesos de presó, cinc dels quals ferms, l’expresident de la Fundació Privada Tutelar, David Claverol, acusat d’apropiar-se de 20.000 euros de l’entitat quan hi era al capdavant. La sentència, feta pública ahir, absol Claverol del delicte d’administració deslleial del qual l’inculpava el Tribunal de Corts, però manté la condemna per apropiació indeguda i estafa, així com la indemnització de 6.000 euros que ha de pagar a la fundació.

Els fets es remunten a fa quatre anys, quan l’agost del 2019 la Fundació Privada Tutelar va denunciar Claverol en adonar-se de certes irregularitats. El Tribunal de Corts el va condemnar el febrer passat a sis mesos de presó ferma. La sentència va dictar que era responsable dels delictes majors d’apropiació indeguda continuada d’una quantitat superior a 6.000 euros i d’estafa qualificada amb administració deslleial per haver utilitzat el poder que li atorgaven les seves funcions com a director de l’entitat per fer-se amb més de 20.000 euros per a finalitats personals. En el seu moment, Claverol va ser destituït del càrrec i va tornar els diners a la Fundació Privada Tutelar.

El 26 de maig, la defensa de Claverol va presentar un recurs davant el Tribunal Superior per tal que se l’absolgués del delicte d’apropiació indeguda i només se’l considerés culpable d’administració deslleial. Tanmateix, la decisió del Tribunal Superior ha estat a l’inrevés. Aquest ha absolt Claverol del delicte d’administració deslleial i ha rebaixat la pena imposada pel Tribunal de Corts de sis mesos de presó ferms a cinc mesos. La sentència manté els 30 mesos de presó condicional, l’obligació de pagar una indemnització de 6.000 euros a la Fundació Privada Tutelar pels danys morals causats i la inhabilitació durant quatre anys per exercir un càrrec directiu a organitzacions sense ànim de lucre.

Claverol no ha hagut d’entrar a presó perquè es beneficia de l’indult acordat pels coprínceps l’octubre del 2019 amb motiu de la visita d’Emmanuel Macron.

CRONOLOGIA

1 Agost del 2019: denúncia contra claverol

La Fundació Privada Tutelar denuncia David Claverol, llavors president, per apropiar-se de 20.000 euros de l’entitat per a finalitats personals.

2 Febrer del 2023: condemnat a sis mesos de presó

El Tribunal de Corts condemna Claverol a sis mesos de presó per un delicte major d’apropiació indeguda i un d’estafa amb administració deslleial.

3 26 de juny: rebaixa a cinc mesos de presó

El Tribunal Superior absol l’expresident de la fundació del delicte d’apropiació deslleial i rebaixa la pena imposada de sis a cinc mesos de presó ferms.

tracking