Andorra Endavant pregunta pel nombre de persones que han patit càncer

La consellera del PS, Susanna Vela, demana a Govern quina és la seva posició respecte al dret a l'oblit oncològic

Noemí Amador, nova consellera general electa per Andorra Endavant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Noemi Amador, consellera general del grup parlamentari Andorra Endavant, ha entrat una demanda d'informació per reclamar a Govern les dades d'afectació de càncer dels darrers anys. Amador sol·licita una taula resum de les diferents tipologies de càncers així com el percentatge de malalts per tipus de tractament. D'aquesta manera, sol·licita que es faci una visió sobre quins tipus de tractament reben els malalts de càncer i el volum que se'n fan per cada tipologia. Tanmateix, Andorra Endavant demana el nombre de sessions de radioteràpia, nombre de desplaçaments dels malalts fora del país i els costos des del 2018 i fins l'any passat.

El grup parlamentari indica que la voluntat del partit és "obtenir més informació sobre les dades d'aquesta malaltia per tal de fer un estudi concret sobre les necessitats reals dels pacients". En aquest sentit, afirmen que "vistes les demandes reiterades de l'associació Assandca", Andorra Endavant es vol sumar "a la voluntat de millorar la vida i l'acompanyament dels pacients".

Dret a l'oblit oncològic

D'altra banda, la consellera general del PS, Susanna Vela, ha entrat avui una pregunta oral per demanar a l'executiu quina és la seva postura amb relació al dret a l'oblit oncològic. La presidenta suplent del grup parlamentari recorda que aquesta és una de les reivindicacions dels malalts i de l'Asssandcai que el Parlament Europeu l'ha inclòs en la resolució del 16 de febrer del 2022 i ha sol·licitat als països que l'incorporin a la seva legislació. El dret a l'oblit oncològic permet que les persones que han patit càncer i l'han superat no pateixin discriminacions amb "clàusules abusives d'assegurances", així comtampochaver de manifestar que han passat la malaltia a l'hora de contractar una hipoteca o altres serveis, segons apunta el PS en nota de premsa.

tracking