Un condemnat per robar diu que va patir un brot psicòtic

L'home va atracar diversos locals comercials.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa d’un home que durant el febrer del 2022 va entrar a robar en diversos establiments comercials del Principat va demanar ahir davant la sala penal del Tribunal Superior la seva absolució, al·legant que en el moment dels fets patia un brot psicòtic. L’home, de 28 anys, va ser condemnat el 14 d’abril pel Tribunal de Corts a un any de presó i a màxim tres d’internament en un centre psiquiàtric. Aquesta darrera mesura es deu al fet que durant el judici es va demostrar que l’home pateix esquizofrènia greu desorganitzada. Subsidiàriament, l’advocada va demanar que en lloc de fins a tres anys d’internament siguin sis mesos.

La lletrada va mantenir que creu excessiva la pena imposada atesa la condició psicològica del processat i que, a causa del brot psicòtic que patia en el moment dels atracaments, “no era conscient del que feia”. Així, va recórrer contra la sentència i va mantenir que amb el tractament que ha fet fins ara “ja en té suficient per refer la vida”.

Per la seva banda, el Ministeri Fiscal es va oposar al recurs i va mantenir la petició de fins a tres anys d’internament en un centre de caràcter psiquiàtric. El fiscal va defensar que la durada imposada pel Tribunal de Corts no és excessiva i va afegir que en el moment d’una de les detencions els agents no van detectar cap simptomatologia que indiqués que l’home es trobava en un brot psicòtic.

tracking