“Era ell o jo”

Jutgen una dona acusada de maltractar la parella. Durant el judici defensa que si el va agredir en alguna ocasió ho va fer en defensa pròpia i que qui ha estat maltractada realment és ella.

Una sala del Tribunal de Corts.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Li vaig donar una bufetada per defensar-me. M’estava agredint. Era ell o jo.” Aquest és el testimoni d’una dona que va ser jutjada ahir pel Tribunal de Corts per, suposadament, agredir la parella. Els fets jutjats van ocórrer una nit d’abril de l’any 2020, però les versions dels dos implicats són ben diferents. Ell al·lega que la dona el va agredir sense cap motiu i ella que ho va fer en defensa pròpia.

Durant el judici, la dona va narrar el que va passar aquell dia. La parella estava al menjador prenent unes copes de vi i ella va fer un comentari sobre una anterior parella. L’home, que segons la dona tenia un caràcter “molt gelós”, va enfadar-se i van començar a discutir. Ella va marxar a l’habitació per no continuar amb la discussió i ell la va seguir. “Em va tirar damunt del llit, em va escopir i em va començar a pegar. Li vaig donar una bufetada per intentar treure-me’l de sobre”, va narrar entre llàgrimes l’acusada. Llavors, l’home la va agafar del coll i li va donar un cop de cap. “M’estava ofegant i tement que no em deixaria anar el vaig mossegar”, va afegir. La dona va explicar que la parella li va agafar el telèfon mòbil per tal que no pogués contactar amb ningú. Finalment, la policia va acudir al domicili i tots dos van quedar detinguts. Dies després, ell va presentar una denúncia per maltractament domèstic.

L’home no es va presentar al judici i, per tant, no es coneix la seva versió dels fets. Respecte a la relació, la dona la va titllar de tòxica, atès que ell tenia comportaments agressius i era “molt gelós”. Tant és així que afirma que la va allunyar de tothom, ella es va intentar suïcidar un cop i tot això li ha deixar importants seqüeles. Actualment pateix depressió diagnosticada.

El 2022, dos anys després dels fets, la parella es va tornar a veure immersa en un episodi de maltractament. La dona va relatar que es va trobar l’home, que llavors era la seva exparella, ebri pel carrer i va oferir-se a portar-lo a casa. Segons va relatar, l’home va intentar agredir-la sexualment, li va donar dos cops de puny al portal de casa i li va agafar les claus del cotxe.

Després de sentir el testimoni, el Ministeri Fiscal va demanar quatre mesos de presó condicional per a la dona. Consideren que és autora d’un delicte menor de maltractament domèstic, ja que ella mateixa hauria assegurat que va agredir l’exparella. Per la seva banda, la defensa de la dona en va demanar l’absolució al·legant que l’agressió va ser en defensa pròpia. Una treballadora social va afirmar durant el judici que la dona va patir “violència de gènere continuada durant tota la relació” i que “no és una persona violenta”.

JUTJADA PER NO PAGAR ELS 2000 EUROS DELS COSTOS JUDICIALS

El Tribunal de Corts va jutjar ahir una dona acusada de no pagar les despeses judicials derivades d’un judici. Se l’assenyala per un delicte major de frustració de procediments executius de cobrament i el Ministeri Fiscal li demana deu mesos de presó condicionals. La dona hauria contractat els serveis d’un advocat per efectuar la seva defensa en un procés judicial celebrat el 2017 i quan se li va notificar l’import que havia de pagar no ho va fer. La quantia ascendia als 2.000 euros. La defensa de l’acusada va assegurar durant el judici que aquesta no va pagar les despeses judicials perquè es trobava en estat de pobresa i insolvència. No tenia feina i vivia gràcies a una paga per invalidesa a causa d’un accident laboral i d’una altra per malaltia. Tanmateix, el Ministeri Fiscal va assegurar que durant aquella època la processada va efectuar diverses retirades d’efectiu i mitjançant targetes de crèdit de fins a més de 15.000 euros. Si fos el cas, quedaria demostrat que podia pagar. La dona ja ha pagat una part del deute, però la Fiscalia demana igualment una pena de deu mesos de presó condicional.

tracking