La filla de l'explorador mort al Titan diu que el seu pare “és on més estimava”

La guàrdia costanera dels Estats Units dona per morts els cinc ocupants del submergible

Paul Henry Nargeolet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La guàrdia costanera dels Estats Units va confirmar ahir al vespre la mort dels cinc passatgers del Titan, el submergible que viatjava dilluns cap a les restes del Titanic. Entre les víctimes hi ha Paul Henry Nargeolet, l’explorador francès pare de dues residents a Andorra. Una d’elles, Sidonie Nargeolet, va parlar ahir del succés a l’agència Reuters destacant la passió del seu pare pel Titanic “des que el van trobar fa 30 anys i sé que ara és al lloc on li agradaria estar”. Malgrat la tragèdia, Nargeolet va declarar que troba consol en el fet que el pare “és on realment volia ser. Prefereixo que hagi quedat en un lloc on va ser molt feliç”. L’explorador, excomandant de la marina francesa, va fer la seva primera incursió a les restes del naufragi del mític vaixell el 1987 i des de llavors havia fet més de 30 immersions.

La darrera ha acabat de manera tràgica. Les autoritats dels Estats Units, després d’analitzar les restes de la nau trobades, ho atribueixen a “implosió catastròfica” que hauria provocat la pèrdua de pressió a la cambra i la mort dels ocupants. La guàrdia costanera va assegurar que se seguiran buscant els cossos dels tripulants.

OceanGate, la companyia del submarí turístic, es va expressar en un comunicat destacant que les víctimes –Stockton Rush, el CEO de l’empresa, Shahzada Dawood i el seu fill Suleman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet– “eren veritables exploradors que compartien un esperit distintiu d’aventura i una profunda passió per explorar i protegir els oceans del món”. L’empresa també va agrair el compromís de tots els equips de recerca.

tracking