concert

El vot del públic tria Juli Barrero

El veredicte del jurat es mantindrà en secret fins que finalitzin les eliminatòries

El vot del públic tria Juli BarreroFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs de música emergent Sona9, sota el paraigua de la revista Enderrock i de la CCMA, va debutar ahir al vespre en un Auditori Nacional gairebé ple amb els tres aspirants andorrans a entrar a les semifinals.

El jurat va valorar les propostes de Juli Barrero, Quim Salvat i Rokyo, i va emetre un veredicte que es mantindrà en secret fins a finals d'agost, quan finalitzin totes les eliminatòries repartides pels territoris de llengua catalana. Sí que es va fer públic que Juli Barrero ha estat l’escollit pel vot popular que el classifica per al premi Verkami juntament amb els nou escollits de les altres eliminatòries territorials. El guanyador absolut del premi, una mena de repesca, obtindrà també una plaça a les semifinals. Barrero ha obtingut un 41% dels vots, només un punt més que Rokyo.

Barrero va ser l’encarregat d’obrir el concert interpretant les peces més conegudes del seu repertori. “Són temes que he publicant en xarxes i que ja són conegudes pel públic”, va explicar el cantautor abans de pujar a l’escenari. El tema Dones d’aigua va marcar el punt àlgid de la seva actuació que va tancar amb Plou a la Massana i Entre tu i jo.

Quin Salvat, que es va donar a conèixer al Premi Carles Sabater i que havia participat en dues edicions anteriors del Sona9, va defensar tant les seves cançons més clàssiques com Fràgil i del seu darrer disc. El músic i compositor tornava a l’Auditori, on al març va presentar el seu darrer treball, L’últim despertar, amb una format més íntim i uns temes més rodats.

La tercera de les propostes va ser la d’un Rokyo, el més jove dels participants, que crema etapes després d’actuar aquest cap de setmana al Jambo en solitari i en el concert amb l’ONCA. Va optar per un repertori integrat per nous temes que formaran part del futur EP Flors i violes, inclosa Pròxima estació, publicada ja fa un any, i Perquè em facis cas, que llançarà diumenge.

Rokyo durant l'actuació a l'Auditori, ahir.

tracking