seguretat viària

El radar de Bassella continua sense poder multar vehicles

El sistema fa 14 mesos que està en servei i només n’ha funcionat 9

El radar de tram de la C-14 a Bassella.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El radar de tram de la carretera C-14 que controla la velocitat entre Bassella (l’Alt Urgell) i Vilanova de l’Aguda (la Noguera) encara no funciona. El mecanisme, que es va estrenar l’abril de l’any passat, només ha estat actiu nou dels catorze mesos des que el Servei Català de Trànsit (SCT) el va instal·lar entre els quilòmetres 124,795 i 134,300 d’una de les carreteres catalanes més transitades pels vehicles andorrans. Durant els nou mesos d’operativitat, el radar ha sancionat 16.729 vehicles.

Els conductors habituals d’aquesta via han pogut constatar com les càmeres, que el govern de la Generalitat de Catalunya va retirar al març però que va tornar a instal·lar el mes de maig passat, han tornat a desaparèixer. Fonts del Servei Català de Trànsit han informat que les càmeres “estan retirades primer per avaria i després perquè la verificació que havien de passar el 30 de maig al laboratori no l’han passat”. Prèviament, una avaria va obligar els tècnics a retirar també les càmeres entre els mesos de juliol i setembre de l’any passat.

El sistema controla la velocitat dels vehicles d’un tram de gairebé 10 quilòmetres, on el límit màxim és de 90 quilòmetres per hora. L’objectiu del radar és reduir la sinistralitat en aquest tram de carretera.

tracking