presa de possessió dels secretaris d'estat

Habitatge buscarà la implicació del privat

Es volen solucions “àgils”, com ara cedir terrenys dels comuns perquè es construeixi

Vistes d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou secretari d’Estat d’Economia, Treball i Habitatge, Jordi Puy, va defensar ahir la necessitat d’apostar per la col·laboració publicoprivada per combatre el problema de l’habitatge. Una aposta que ja va sortir durant la campanya electoral i que el nou alt càrrec va tornar a posar sobre la taula en l’acte de jurament dels secretaris d’Estat. Així, Puy va asseverar que “estem estudiant tots els dossiers que hi ha damunt la taula, hem parlat amb la Cambra de Comerç i amb la CEA, que és partidària de posar en marxa aquest tipus d’iniciatives publicoprivades, però potser no cal un pla sectorial com ens plantejaven, sinó que hi ha fórmules més àgils com ara buscar terrenys ja urbanitzats dels comuns que puguin cedir”. En aquest sentit, Puy va remarcar que si bé aquesta era una qüestió que encara cal analitzar, probablement les parròquies centrals són “les que tenen més facilitats per trobar terrenys” on es pugui construir a un preu assequible.

Per la seva banda, la secretària d’Estat d’Igualtat, Mariona Cadena, va deixar clar que “una de les nostres prioritats és el desenvolupament de la Llei d’igualtat, però també tenim el dossier per igualar les baixes de maternitat i paternitat, una qüestió que estem estudiant”.

Qui va demanar una mica de temps va ser el secretari d’Estat d’Empresa, Marc Saura, que va afirmar que “encara no m’he pogut incorporar efectivament al càrrec, però sé que s’ha fet una bona feina en els darrers quatre anys amb la Llei d’inversió estrangera i seguirem en aquesta línia”. En matèria educativa, el secretari d’Estat, Joan Anton Bardina, va destacar la necessitat de convertir en una realitat “la residència universitària, que és un projecte que es tirarà endavant aquesta legislatura”.

Esther Cervós, la nova secretària d’Estat d’Afers Socials, també va repassar els repte que suposa l’habitatge, però va afegir com a element important, que pot ser resolt en poc temps, la nova llei de les persones discapacitades. “Evidentment Afers Socials entra en la qüestió de l’habitatge però també tenim com a prioritat la modificació d’aquesta llei que ja tenim un esborrany sobre la taula i que esperem poder acabar d’enllestir amb les associacions”, va remarcar Cervós. També va jurar el càrrec Alain Cabanes, secretari d’Estat d’Esports i Joventut, que va posar en valor la seva experiència, mentre que Joan León, secretari d’Estat de Justícia i Interior, va insistir en la necessitat d’acabar “el nou Codi de procediment penal, que ens ha d’ajudar a fer que els procediments siguin més àgils”.

Cal recordar que encara queden per jurar el càrrec de secretari d’Estat Noëlia Souque, Marc Cornella i Cristina Pérez.

tracking