La CASS perd els set milions que reclamava a l'assessor d'Ubach

El consell d’administració analitzarà la sentència el 27 de juny però no es descarten accions

L'assessor d'Ubach, José Manuel Rodríguez, durant un judici el 2004ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem espanyol va desestimar ahir el recurs de la CASS amb relació als 7,4 milions que reclamava a José Manuel Rodríguez com a assessor de l’exdirector de la parapública Antoni Ubach per les inversions de l’espoli del fons de pensions. La sala civil del tribunal espanyol va desestimar la petició de la CASS perquè va afirmar que el recurs “no pot ser admès per incórrer en mancança manifesta de fonament”. La parapública argumentava que de les sentències prèvies per la via penal al Principat per la descapitalització de Bodegas Luis Megías es desprenia que “va causar perjudicis a la CASS”, ja que el Tribunal Superior va concloure el 1997 que estava provada la “connivència” entre Rodríguez i Ubach. Per contra, els magistrats van respondre que tot i que els veredictes declaren que Rodríguez “va propiciar o ajudar a produir la descapitalització”, no determina les responsabilitats pecuniàries i que per la via civil no es va practicar cap prova respecte als perjudicis al·legats. De fet, el Suprem va asseverar que falten “dades concretes de les operacions i dels danys causats a l’entitat”, i va recordar que “contra la present resolució no es pot fer cap recurs”.

Tanmateix, fonts de la CASS van dir ahir que a la propera junta del consell d’administració s’analitzarà la sentència i es farà un pronunciament públic, si bé per ara no es descarta que es pugui emprendre algun tipus d’acció.

L’assessor d’Ubach havia presentat una demanda contra la Seguretat Social andorrana perquè fos condemnada a abonar-li “les comissions pactades per la realització de diverses operacions comercials efectuades per expresses instruccions del director general”, recull l’aute. I la CASS va respondre oposant-se a la demanda i presentant una altra en què reclamava a Rodríguez els 7,4 milions per “danys i perjudicis per la descapitalització de la societat Bodegas Luis Megías com a conseqüència dels actes portats a terme per ell”. Les dues demandes van ser desestimades des de primera instància perquè es va considerar que les comissions ja estaven abonades i que “els perjudicis ocasionats a la CASS per part de Rodríguez no havien quedat degudament acreditats”. El cas va arribar llavors a l’Audiència Provincial de Madrid, que va desestimar els recursos d’apel·lació.

CLAUS

1 Demanda de Rodríguez i de la CASS

Rodríguez va demandar la CASS demanant unes comissions pactades i la CASS va respondre amb una altra demanda reclamant 7,4 milions.

2 Un perjudici a la cass que no queda acreditat

Tant en primera com en segona instància –i ara el Tribunal Suprem– desestimen la demanda perquè no queda prou acreditat el perjudici causat a la CASS.

3 Anàlisi de la sentència en la propera junta

El consell d’administració de la CASS analitzarà la sentència el 27 de juny i decidirà si pot emprendre alguna mesura contra Rodríguez.

tracking