habitatge

El crèdit per habilitar els pisos a preu assequible serà d'uns 50 milions d'euros

El Consell General aprovarà la dotació extraordinària a la sessió del 12 de juliol

Vista del centre d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El crèdit extraordinari que ha de servir per adequar i reformar els 147 pisos que va comprar el Govern per posar-los a lloguer a preu assequible ascendirà a uns 50 milions d’euros aproximadament, segons ha pogut saber el Diari. La partida, que no està prevista al pressupost per a aquest any, està previst que s’aprovi a la primera sessió ordinària del Consell General, que se celebrarà el 12 de juliol.

A mitjan abril, l’executiu va informar que, en el marc del programa per adquirir edificis, rehabilitar-los i destinar-los al lloguer assequible, el Govern havia comprat cinc edificis i n’havia llogat quatre més. En total, nou edificacions a les quals l’executiu va destinar 17,2 milions d’euros (10,6 milions per a la compra i 6,6 milions per als lloguers) amb l’objectiu de posar al mercat 147 immobles a preu assequible. A aquesta quantitat s’hi ha de sumar el crèdit extraordinari que encara no s’ha aprovat.

Dels edificis adquirits, dos es troben a Ordino, un a Encamp, un altre a Canillo, un a Andorra la Vella i quatre a Sant Julià de Lòria. Abans de posar-los al mercat, però, alguns s’han de reformar. Per aquest motiu, és necessari el crèdit extraordinari, ja que aquest import no està previst al pressupost anual ja aprovat. Per la seva banda, a més, el PS ha sol·licitat que se li proporcioni la informació sobre el procés de selecció dels immobles i els treballs de rehabilitació que s’han de fer, abans no s’iniciïn les obres.

La compra dels edificis s’emmarca en les polítiques impulsades per l’executiu la legislatura anterior i que continuen aquest mandat amb l’objectiu de rebaixar la tensió del mercat immobiliari i contribuir en l’increment de l’oferta per aconseguir regular els preus desmesurats.

tracking