El cos de banders detecta petjades d'os per la zona del Comapedrosa

Els agents van poder constatar que l’animal “havia entrat i sortit del país”

La petjada que va deixar l'exemplar que va passar per Andorra al maig.cos de banders

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de banders ha tornat a detectar la presència d’un os al Principat. Els agents de medi ambient van ser avisats dissabte que s’havien vist unes petjades en una zona pròxima al Comapedrosa i van comprovar que el plantígrad “havia entrat i sortit del país”, va informar el Govern.

Les petjades estaven en una zona molt alta on encara hi ha neu, fet que s’ha de veure com una situació habitual pel moviment d’aquests animals a les zones del Pirineu. Els banders ja van informar fa tres setmanes que havien detecta la presència d’un plantígrad en territori andorrà. En aquella ocasió l’animal havia estat un parell de dies per la part alta d’Andorra, per la zona de Ransol, però després va acabar abandonant el territori nacional.

Així doncs, aquesta és la segona vegada en molt poc temps que un os entra dins de territori andorrà. I és que a mitjan mes de maig passat es va detectar la presència d’un altre plantígrad, en concret a la part alta d’Andorra, tot i que ràpidament va acabar abandonant el territori nacional. Com en el cas ocorregut el cap de setmana, tampoc aleshores es va produir cap afectació en el ramat que hi havia a la zona. Aleshores, el cap del cos de banders va explicar que hi ha actualment “dos o tres ossos” que poden entrar a Andorra per la zona nord i est, del total de 74 que hi ha al territori francès, després que la població d’aquest plantígrad hagi anat en augment en els últims anys.

tracking