PARLAMENT

Crèdit extraordinari per a obres als futurs pisos socials

La primera sessió ordinària del Consell servirà per aprovar la dotació pressupostària

Espot i Escalé en la sessió parlamentària del debat d'investidura.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera sessió ordinària del Consell General, que se celebrarà el proper 12 de juliol, servirà per aprovar un crèdit extraordinari que permeti adequar i reformar els 147 pisos que va comprar el Govern per posar-los a preu assequible. La quantitat a la qual ha d’ascendir el crèdit encara no ha transcendit, ja que primer ha de ser aprovat pel Consell de Ministres, però el Govern ja ha informat els grups parlamentaris que serà necessari dotar d’un extra el pressupost per poder-ho dur a terme.

A mitjans d’abril, l’executiu va informar que, en el marc del programa per adquirir edificis, rehabilitar-los i destinar-los al lloguer assequible, el Govern havia comprat cinc edificis i n’havia llogat quatre més. En total, nou edificacions a les quals l’executiu va destinar 17,2 milions d’euros (10,6 milions per a la compra i 6,6 milions per als lloguers) amb l’objectiu de posar al mercat 147 habitatges a preu assequible. Dels edificis adquirits, dos es troben a Ordino, un a Encamp, un altre a Canillo, un a Andorra la Vella i quatre a Sant Julià de Lòria. Abans de posar-los al mercat, però, alguns s’han de reformar. Per aquest motiu, és necessari el crèdit extraordinari, ja que aquest import no està previst al pressupost anual ja aprovat. Per la seva banda, a més, el PS ha sol·licitat que se li proporcioni la informació sobre el procés de selecció dels immobles i els treballs de rehabilitació que s’han de fer, abans no s’inicien les obres.

La sessió probablement també servirà per fer un canvi legislatiu que permeti flexibilitzar els criteris sobre qui ha de formar part dels consells d’administració de FEDA i Andorra Telecom. La presidència de les dues parapúbliques habitualment ha estat per als ministres que ostentaven les carteres ministerials pertinents. Aquesta legislatura, però, serà el mateix cap de Govern qui ostentarà les dues presidències. Per fer-ho, però, s’ha d’aprovar el canvi legislatiu pertinent, que molt possiblement podrà votar-se el 12 de juliol.

No hi haurà, en principi, cap altre punt a l’ordre del dia, ja que el treball parlamentari tot just s’ha iniciat i encara no hi ha cap projecte pendent de ser aprovat per la cambra. L’endemà, el 13 de juliol, se celebrarà la primera sessió de preguntes al Govern de la legislatura.

tracking