El PS manté l'aliança amb SDP malgrat la “sortida de to” de Bartumeu

La crítica de l’excap de Govern tampoc afecta un possible pacte a les comunals

Membres del PS i de SDP durant l'acte de presentació de candidatures.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les relacions entre PS i SDP es mantenen. Així es va decidir ahir en la reunió del comitè directiu que va celebrar el partit presidit per Pere Baró i després que el president progressista, Jaume Bartumeu, carregués les culpes del mal resultat de l’aliança socialdemòcrata a les conselleres Judith Salazar i Susanna Vela. En la reunió del PS es va tornar a refermar que les crítiques són “una opinió personal de Jaume Bartumeu” després que diversos membres del partit vermell parlessin amb militants de SDP, i en alguns casos fins i tot es disculpessin per les paraules del president progressista, segons fonts del PS. En tot cas, des de la formació de Baró no es vol donar més importància al que consideren una “sortida de to” de l’excap de Govern i s’aposta per mantenir les relacions amb SDP perquè “compartim un espai ideològic important”.

Així, des del PS s’afirma que el projecte socialdemòcrata ha d’estar per sobre dels personalismes i es remarca que, de fet, durant la campanya es va treballar molt bé amb els membres del partit progressista, que recorden que van més enllà del seu president. Les critiques de Bartumeu, per tant, tampoc han d’afectar possibles enteses entre els dos partits de cara a les eleccions comunals.

La formació vermella va enviar un comunicat al matí fent pinya al costat de Salazar i Vela i defensant la feina que van fer elles i tot el grup parlamentari durant la legislatura passada. De fet, segons fonts del partit consultades, elles mateixes a la reunió que la formació va mantenir al vespre, van mostrar la seva predisposició a seguir treballant amb SDP. Els darrers dies els dos partits han acordat una metodologia conjunta de treball durant la legislatura, ja que la candidatura nacional de les darreres eleccions va ser conjunta i se seguirà endavant amb aquest pacte.

tracking