El PS atribueix la crítica a una opinió personal de Bartumeu

Els socialdemòcrates fan pinya amb Salazar i Vela i afirmen que la relació amb els companys progressistes és bona

Jaume Bartumeu i Pere López el dia de la presentació de l'aliança socialdemòcrata.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Curar les ferides del passat amb la renovació del lideratge de SDP. Aquesta és l’esperança del PS que, malgrat les fortes crítiques de Jaume Bartumeu cap a les conselleres Judith Salazar i Susanna Vela, afirma que les relacions amb els progressistes són bones. De fet, els socialdemòcrates atribueixen les desqualificacions de Bartumeu a una opinió personal i no a la del partit. Així ho va assegurar ahir el president del PS, Pere Baró, que va explicar que han parlat amb membres del partit progressista que “no estan d’acord” amb les paraules del seu líder. “És una opinió seva més que del partit”, va afirmar Baró, remarcant que han tingut trobades amb els companys de SDP i, més enllà del seu president, les relacions “són molt bones”. També la primera secretària de la formació, Marta Pujol, va apuntar que “hem de saber si la seva opinió és compartida o si, del contrari, no representa la del partit” perquè “hem tingut reunions amb membres de SDP i hem treballat bé”.

En aquest sentit, el partit confia que la renovació de la presidència de SDP, que es farà el 17 de juny, permeti mantenir la bona sintonia, ja que diversos socialdemòcrates admeten que les declaracions del president no han caigut gens bé. La formació fa pinya i dona ple suport a les dues conselleres i a la feina feta tant per elles com per tots els que integraven el grup parlamentari en la darrera legislatura i debatrà avui, en un comitè directiu, com s’actua davant les paraules de Bartumeu. Així, diversos militants del PS van reconèixer que durant el dia d’ahir es van intercanviar diferents missatges valorant les paraules del president de SDP, però van indicar que no volien prendre cap decisió en calent i que a la reunió d’avui se’n podria parlar de manera més pausada i assossegada.

En tot cas, tenen clar que en la propera reunió periòdica marcada amb SDP també es posarà el tema sobre la taula per deixar clar el ple suport del PS cap a les dues parlamentàries. “La Judith Salazar i la Susanna Vela són referents per a nosaltres i no només nosaltres tenim sort de tenir-les, sinó que el país en té”, va deixar clar Pujol. Una opinió compartida per Baró, que va refermar que “van treballar molt la legislatura passada i també ara per fer el programa conjunt i tenen tot el nostre suport”.

Per part seva, Salazar i Vela, que van ser directament interpel·lades per Bartumeu en l’entrevista a Diari TV, van lamentar que el progressista “vegi la palla en l’ull aliè abans que la biga en el propi”, en paraules de la consellera canillenca. “Segurament és una qüestió d’estil i de la idea del que és el treball en equip. Personalment prefereixo responsabilitzar-me de les decisions compartides, tot i que no sempre siguin individualment les meves i sembla clar que el senyor Bartumeu prefereix personalitzar”, va respondre Salazar. De cara a les possibles conseqüències de les seves paraules cap a l’aliança, la presidenta del grup parlamentari va dir que “ha de ser una decisió que prengui el partit. Jo entenc la política com la defensa d’un projecte ideològic, per sobre de les persones que el defensen i crec que compartim un projecte polític necessari per a Andorra, per sobre dels personalismes”.

Per la seva banda, Vela va demanar “lleialtat, coherència i educació”, i va coincidir amb Salazar que ha de ser el partit “qui valori i decideixi què es fa quan hi ha aquesta sortida de to”. “Criticar les persones que estan defensant el programa que vam fer conjuntament no és la millor manera de seguir si el que vol és continuar treballant junts”, va reconèixer la consellera. En tot cas, Vela va deixar clar que “seguirem treballant i tirant endavant el programa que vam defensar a les eleccions”.

VELA DEMANA SOBRE L'INFORME DE LA UNITAT DE RADIOTERÀPIA

La consellera del PS Susanna Vela demana els informes d’avaluació encarregats per Govern amb referència a la ubicació d’una unitat de radioteràpia al Principat. Vela ha entrat una demanda d’informació a Sindicatura per sol·licitar la documentació de l’anàlisi feta per l’assessor d’oncologia, el doctor Raimon Maribell. En aquest sentit, la consellera general assegura en una nota de premsa que “sabem que s’han fet uns treballs que indiquen que no són favorables a la creació d’una unitat de radioteràpia al Principat, però la voluntat d’aquesta demanda d’informació és la d’accedir a les dades i als motius pels quals s’ha arribat a aquestes conclusions”.

tracking