El pare condemnat per violar la filla ha de complir 12 anys

El centre penitenciari de la Comella.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pare condemnat per agredir sexualment i violar la filla menor de 14 anys ha de complir la pena de 12 anys de presó al centre penitenciari de la Comella. La sala penal del Tribunal Superior ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per la defensa, que demanava substituir part de la pena per l’expulsió a Portugal, d’on el processat és originari.

L’home va ser condemnat el 2017 per abusar sexualment de la seva filla i violar-la quan aquesta tenia 14 anys. Durant el judici, el condemnat va confessar haver violat la menor el primer dia en què va tenir la custòdia compartida amb la seva exdona i, finalment, va ser condemnat per haver abusat d’ella fins a quatre vegades. El Tribunal de Corts el va imposar una pena de 12 anys per la violació i de quatre anys i mig per un delicte major de proxenetisme i prostitució infantil, ja que el processat va prometre a la menor que li compraria un mòbil, roba i altres béns si mantenia relacions sexuals amb ell. Tot i això, finalment el Tribunal Superior va absoldre’l del delicte de proxenetisme. La mare també va resultar condemnada a cinc anys de presó condicional i a l’obligació de presentar-se davant el servei d’infància. Va constar com a autora dels fets per omissió, ja que tenia constància dels fets i no en va fer cas.

L’home està empresonat a la Comella des que se’l va detenir a final del 2016. Així doncs, encara haurà de romandre uns cinc anys més a la presó. Un cop complerta la pena, l’home haurà de marxar del país durant 12 anys.

tracking