eleccions municipals

Barrera: "La Seu ha escollit canvi i el canvi ara si serà possible"

Compromís obté vuit regidors i recupera l'alcaldia de la Seu d'Urgell, quedant-se a 20 vots d’aconseguir la majoria absoluta

Barrera celebra amb els simpatitzants i militants la victòria, ahir.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Barrera, de Compromís X La Seu, es va imposar ahir a la Seu d'Urgell amb vuit regidors (42,76% i 1.876 vots), seguit de Jordi Fàbrega, de JxCat, amb quatre (22,58% i 991); Francesc Viaplana, d'ERC, amb tres (15,13% i 664), i Bernat Lavaquiol, de la CUP, amb dos (11,78% i 517). Barrera va valorar els resultats assegurant que estan "immensament feliços". "La Seu ha parlat, ha escollit canvi i el canvi ara si serà possible", va assegurar Barrera, que aposta per fer-lo en un ambient "tranquil, dialogant i treballant amb els altres partits per fer un govern estable".D'altra banda, els candidats Junts i ERC, Jordi Fàbrega i Francesc Viaplana, partits que han governat en coalició durant l'actual legislatura, assumeixen els resultats obtinguts. De fet, tots dos partits han perdut un representant i ara es veuen a l'oposició.

Fàbrega va reconèixer ahir que no eren els resultats que esperaven. "Creiem que les coses no les hem fettanmalament", va indicar, tot recordant que han hagut de gestionar una pandèmia i que han aconseguit reptes importants per la ciutat i "sembrar la llavor" d'altres projectes. Amb tot, creu que l'abstenció que registrada entre els votants de partits independentistes els ha afectat i que ara faran "una oposició lleial però molt ferma".En aquest sentit, es va mostrar rotund i va assegurar que "no hi ha cap possibilitat de pacte", "no pactarem ni entre l'oposició per a fer alcalde a un altre candidat ni amb Compromís per a fer alcalde a Barrera", "La Seu i Castellciutat han parlat i el missatge és clar", va insistir. "Treballarem des de l'oposició per a construir una alternativa", "no pactarem amb ningú", va concloure.

Viaplana, en canvi, valamentarla pèrdua d'un representant, peròva voler deixar clar que està satisfet amb la campanya i les propostes que han rebut per part de la ciutadania. També vaposar en valorla feina feta en aquesta legislatura i els "projectes embastats" de cara al futur.El candidat d'ERC, va insistir ahir que durant els pròxims dies valorarà amb l'assemblea la posició de grup encara que va reconèixer que "veiem molt llunyana" la possibilitat d'arribar a un pacte de govern. Ahir va parlar amb el número u de Compromís, Joan Barrera, i van acordar reunir-se "de cara a finals de setmana".

BernatLavaquiol, de la CUP, va explicar que "creiem que el nostre lloc està en l'oposició" i va assegurar que "l'aprofitarem sabent que Compromís no té la majoria absoluta per a condicionar les decisions des de l'oposició". "El nostre model de ciutat i el de Compromís són totalment incompatibles", va dir.

tracking