Afers Exteriors

La UE vol tancar l'acord d'associació "en els propers mesos"

Espot ha mantingut una conversa telefònica amb el vicepresident de la Comissió Europea Maros Sefcovic

Xavier Espot i Maros Sefcovic durant la visita del vicepresident europeu a AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha mantingut una trobada telefònica amb Maros Sefcovic, vicepresident de la Comissió Europea encarregat de les Relacions Insterinstitucionals i de la prospectiva, i responsable polític de la negociació de l'acord d'associació amb Andorra, segons informa el Govern. Sefcovic ha confirmat el compromís i la importància de les negociacions i "ha assegurat que es manté en l'objectiu d'arribar a un acord en els propers mesos", exposa el comunicat de l'executiu.

Xavier Espot ha fet una publicació a les xarxes socials remarcant que en la conversa ha refermat amb Sefcovic "el compromís de culminar durant aquest any la negociació d'un acord d'associació que sigui beneficiós per a la UE i per a Andorra".

Espot ha explicat al vicepresident europeu el resultat de les eleccions generals i "ha volgut reafirmar el compromís del Govern amb el procés d'acostament a la UE i el repte de finalitzar les negociacions", que seguirà liderant Landry Riba, com a secretari d'Estat per a les Relacions amb la UE.

La conversa telefònica ha servit per repassar els avenços de la negociació d'aquest any, durant els quals s'han tractat qüestions tècniques de l'acord, i ha destacat que s'han aixecat les reserves fetes durant el període electoral, indica el Govern. Espot i Sefcovic "han identificat els propers passos a seguir, recordant els principals punts que requeriran de discussions més aprofundides amb un enfocament constructiu per ambdues parts".

tracking