feminisme

Campanya d'Acció Feminista contra la violència de gènere

Ame Soler, més coneguda com a Tres Voltes Rebel, és l’autora de la il·lustració

Laia Farré, Patricia Martins i Ame Soler.acció feminista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense consentiment no punxa ni el DJ és el lema de la campanya de prevenció per a les festes majors d’estiu impulsada per Acció Feminista. La iniciativa posa al centre el consentiment i va dirigida a un públic jove, segons va explicar ahir l’associació durant la presentació. Ame Soler, més coneguda com a Tres Voltes Rebel, és l’autora de la il·lustració que apareix al cartell.

“La violència de gènere continua existint i està molt present entre la gent jove”, va assegurar Laia Farré, presidenta d’Acció Feminista, tot incidint que el 14% dels casos atesos el 2022 pel servei d’atenció de víctimes de violència de gènere implicaven joves. Partint d’aquesta premissa, la voluntat d’Acció Feminista és que la campanya ajudi a conscienciar i prevenir la violència de gènere entre els joves, i el consentiment hi juga un paper essencial. “A Andorra no se n’ha parlat prou, del consentiment, i és una de les claus de tot plegat”, va reivindicar Farré.

Pel que fa a l’eslògan, Sense consentiment no punxa ni el DJ, l’entitat ha jugat amb el doble sentit del verb punxar que fa servir la població jove. “D’una banda, hi ha el significat de mantenir relacions sexuals i, de l’altra, el significat del que fa el DJ”, va especificar Patricia Martins, membre d’Acció Feminista. Un cop l’eslògan estava clar, es va proposar a la il·lustradora valenciana Tres Voltes Rebel, qui s’ha encarregat del cartell de la campanya. “Les causes socials i el feminisme són el que em mou com a artista, i per això em va fer tanta il·lusió la proposta d’Acció Feminista”, va dir Ame Soler. A la il·lustració apareix una noia jove amb uns auriculars a la mà que, segons l’artista, fa referència a l’empoderament de les dones: “Els auriculars són l’eina fonamental dels DJ per punxar i si els treuen, la música deixa de sonar.”

Per concloure amb la presentació de la campanya, la presidenta d’Acció Feminista va demanar la col·laboració de les institucions i els comuns per tal d’expandir-la, així com de fer el repartiment de les polseres que s’han creat amb l’eslògan. Aquestes es pretenen repartir a les festes majors de l’estiu, a les barres i a altres indrets. La campanya s’ha fet amb una part de la subvenció de l’àrea d’Igualtat del Govern.

tracking