Parlament

Jurament dels set nous consellers

El Consell ha aprovat les delegacions als organismes parlamentaris internacionals

El nou Consell amb els nous parlamentaris i els ministres de la IX legislatura constitucionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa de la Vall ha acollit aquest migdial'acte de jurament dels nous consellers generals que han cobert les vacants després de la configuració de l'executiu. Els demòcrates Meritxell Alcobé,Salomó Benchluch, Manuel Linares, com a membre de Ciutadans Compromesos, Pere Marsenyach, Gemma Riba i Sílvia Riva i el liberal Víctor Pintos són els nous parlamentaris que han promès o jurat el càrrec davant del síndic general, Carles Ensenyat.

Meritxell Alcobé era la primera suplent de la territorial de Canillo i entra al Consell pel nomenament de Guillem Casal com a ministre. Salomó Benchluch ocupava el primer lloc de suplent d'Escaldes on la cap de llista, Trini Marín, s'ha convertit en ministra. Gemma Riba es va presentar com a número 6 de la nacional de DA i Manel Linares com anúmero 8 i pugen pels nomenaments de Raul Ferré i Mònica Bonell.Pere Marsenyach entra al parlament com a suplent de la candidatura territorial d'Encamp que liderava el ministre Jordi Torres. I el liberal Víctor Pintos i la demòcrata Sílvia Riva substitueixen al Consell a la ministra Conxita Marsol i al secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, com a membres de la territorial d'Andorra la Vella.

Víctor Pintos, que estarà a la cambra parlamentària com a conseller general no adscrit, ha manifestat després del jurament que la seva tasca serà la de "fiscalitzar i supervisar la tasca legislativa al Consell General". "Hem tingut un resultat pitjor de l'esperat, ni en el pitjor dels escenaris hauríem imaginat aquest resultat", ha indicat el conseller liberal. Pintos ha negat que el partit tingui cap deute, i ha explicat que si no s'ha pogut formar encara una comissió executiva pe tirar-lo endavant ha estat per la difícil situació en què ha quedat després de les eleccions generals.

El Consell General ha celebrat després de l'acte de jurament una sessió ordinària per aprovar la composició de les delegacions parlamentàries que representaran Andorra en els organismes internacionals durant aquesta legislatura.

tracking