Govern

La candidata d'Acció Noëlia Souque serà secretària d'Estat

La número 2 de la formació de Pallarés s'incorporarà al ministeri de Finances

Noèlia Souque és la número 2 de la nacional d'Acció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número 2 de la llista nacional d'Acció a les eleccions generals,Noêlia Souque, serà nomenada secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, segons ha anunciat aquesta tarda el ministre Portaveu Guillem Casal. L'elecció de Souque s'ha fet per la seva "vàlua" com en tots els nomenaments, ha indicat Casal, recordant que el cap de Govern, Xavier Espot, va remarcar que no s'escollien els càrrecs de l'executiu "per peatges".

Casal ha recalcat queNoêlia Souque té una important experiència en dret internacional, i en dret europeu en particular, i que ha desenvolupat tasques en organismes que treballen en l'àmbit europeu. El nomenament es farà oficial "properament".

El consell de ministres ha aprovat el nomenament de Josep Anton Bardina com a secretari d'Estat d'Educació i Casal ha assenyalat que "té capacitat acadèmica per ocupar aquest lloc i trajectòria política suficient per encarar aquesta tasca". I ha explicat que queda pendent la presa de possessió com a secretaris d'Estat de Mariona Cadena, Joan León, Jordi Puy i Alain Cabanes, i que hi haurà més nomenaments de secretaris d'Estat per a d'altres ministeris i en concret el de Funció Pública, que està fixat per llei.

Guillem Casal ha detallat que l'exministra Maria Ubach serà consellera i diplomàtica prop de gabinet del cap de Govern com a funcinària adscrita a Afers Exteriors i Maria Baró i Creu Rosell han estat contractades com a càrrecs de relació especial adscrites al gabinet del cap de l'executiu. El ministre ha informat a més que el departament de comunicació de Govern estarà encapçalat per Xavier Palma, fins ara responsable de comunicació del comú de la capital, i hi haurà tres tècnics de comunicació en aquesta legislatura.

tracking