Fauna

Govern reactivarà els ajuts per danys causats per l'os

El ministre Casal afirma que cal un marc jurídic per si ataca algun ramat

Guillem Casal ha exercit avui per primera vegada com a ministre Portaveu en la roda de premsa de consell de ministresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha afirmat aquesta tarda que el seu departament reactivarà els treballs per crear ajuts per possibles danys que pugui causar l'os que ja s'havien començat a estudiar en la legislatura anterior. Casal ha ressaltat que "necessitem un marc jurídic regulat en cas que un os fes mal a un ramat" especificant que "esperem que no calgui" activar aquestes ajudes.

Guillem Casal s'ha referit als ajuts després que ahir els banders informessin que s'havia detectat la presència d'un plantígrad a Andorra que aniria camí de França. El ministre ha exposat en la roda de premsa de consell de ministres que ahir va parlar amb el president de l'Associació de Pagesos i Ramaders tal com estableix el protocol quan s'evidencia la presència d'un os i que també va trucar als titulars de les dues explotacions ramaderes a prop de les quals va passar l'animal segons mostren les petjades que s'han recollit.

Ajuts per la sequera

El ministre ha anunciat l'atorgament de 61.800 euros d'ajuts a pràctiques agràries que s'han donat a titulars de prats per la biodiversitat del vegetals que conreen. I ha indicat que properament mantindrà una reunió amb el col·lectiu de pagesos i ramaders i que "s'ha de fer un replantejament global dels ajuts a l'agricultura i la ramaderia i s'ha de veure com es pot actuar per no vestir un sant i desvestir-ne un altre" en referència a la possibilitat d'atorgar ajuts per la sequera. Casal ha declarat que "la importació dels productes agrícoles està afectada per l'increment de preus i haurem d'intentar ajudar".

tracking